Het kloppend hart van Waterland
Live

Goud en zilver voor TTV Monnickendam op NK touwtrekken

Gepubliceerd: Maandag 19 juni 2023 18:06

Goud en zilver voor TTV Monnickendam op NK touwtrekken

Foto: Desiree Bak

Onder een stralende zon vond op 16 en 17 juni het Nederlands kampioenschap outdoor touwtrekken plaats. De dames van Touwtrekvereniging Monnickendam sleepten de titel van Nederlands kampioen binnen en wisten in het mixteam met de heren een zilveren medaille te behalen. De wedstrijden werden gehouden in Vriezenveen, waar de hitte voor een extra uitdaging zorgde.

Na meer dan twee decennia sinds hun laatste outdoor landstitel in 2000, toen het herenteam goud won in de 720-klasse, was het nu aan de dames om het hoogste podium betreden. Het team bestond naast de dames van Monnickendam ook uit touwtreksters van de verenigingen Eibergen en Familie Janssens. Waar ze in de poulefase hun meerdere moesten erkennen in de voormalig kampioen Gelderswoude, wisten zij ze in de finale wel over de streep te trekken en werden ze gekroond tot de nieuwe nationale kampioenen.

Ook het mixteam van Touwtrekvereniging Monnickendam liet van zich horen en veroverde een welverdiende zilveren medaille. In de kruisfinale en finale werd alles uit de kast getrokken, maar uiteindelijk moesten zij genoegen nemen met de tweede plaats achter TTV Eibergen. Helaas kwamen de herenteams van Monnickendam tekort om door te gaan naar de finales.

Bron: TTV Monnickendam / Foto's: Desiree Bak

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services