Het kloppend hart van Waterland
Live

Gezocht: muzikaal talent voor de Noord-Hollandse voorrondes van het Regio Songfestival!

Gepubliceerd: Donderdag 01 juni 2023 17:35

Gezocht: muzikaal talent voor de Noord-Hollandse voorrondes van het Regio Songfestival!

Foto: NH Media

NH en NH-Pop gaan samen op zoek naar de beste muzikale act van Noord-Holland. De winnaar van de regionale voorronde houdt de Noord-Hollandse eer hoog op het nationale Regio Songfestival. De eerste editie van het Regio Songfestival vindt plaats op zaterdag 4 november in Stadsschouwburg Utrecht. In deze grote landelijke finale zijn alle provincies vertegenwoordigd.

De vorm van de finale is à la het Eurovisie Songfestival. Elke regionale omroep vaardigt een artiest af. Deze 13 artiesten strijden om de winst in een groot live optreden. Tijdens die liveshow zal de eigenheid en rijkheid van de diverse streken en streektalen van Nederland de revue passeren. Van Fries, Limburgs tot Brabants en Zeeuws: de artiesten zingen in streektaal of Nederlands.

De presentatie van de Noord-Hollandse voorrondes is in handen van Amber Roner: “Ik kijk enorm uit naar de voorrondes. Dit is een unieke kans om als Noord-Hollandse artiest het podium te pakken en je in de kijker te spelen van heel Nederland. We hebben als provincie natuurlijk een stevige reputatie op muzikaal vlak. Ik verwacht dan ook dat het niveau hoog zal zijn en dat het voor de stemmers en jury moeilijk wordt een winnaar aan te wijzen.”

Aanmelden voor de voorrondes kan hier en is nog mogelijk tot 5 juni. De opnames van de 8 voorronde-kandidaten vinden plaats op 12 en 13 juli. Deze acts worden wekelijks uitgezonden en zijn vanaf donderdag 31 augustus 20.00 uur te zien op de tv-zender van NH en online te volgen op nhnieuws.nl/media.nl.

Kijkers van NH kiezen hieruit de 3 meest kansrijke kandidaten, die in een zinderende Noord-Hollandse finale onderling bepalen wie naar de landelijke finale gaat. Op 26 oktober is de Noord-Hollandse finale op NH te volgen.De tv-zender van NH is te vinden op Ziggo kanaal 707 en KPN kanaal 509.


Bron: NH Media

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services