Het kloppend hart van Waterland
Live

Gezelligheid tijdens Mereker Open darttoernooi

Gepubliceerd: Dinsdag 02 mei 2023 08:54

Gezelligheid tijdens Mereker Open darttoernooi

Foto: Omroep PIM

Het jaarlijkse Mereker Open is een darttoernooi voor iedereen die van darten houdt. Zo doen er veel Markers mee maar trekt het ook darters van buiten Marken. Met een verloting tussendoor en leuke prijzen voor zowel de eerste 3 plaatsen als de verliezersronde gaat er niemand met lege handen naar huis.

Dartsvereniging The Flying Bears heeft haar vaste plek in café Flying Sailer al lang geleden moeten opgeven. Gelukkig hebben zij in jeugdgebouw "De Zonnewijzer" een nieuw onderkomen gevonden. Door omstandigheden konden The Flying Bears geen geschikte datum prikken in De Zonnewijzer zodat dorpshuis Het Trefpunt te hulp schoot. Het gezamenlijk organiseren van een dergelijk toernooi is de kracht van dorpshuis Het Trefpunt en wat voorzitter Richard de Weijze betreft mag dit vaker gebeuren gezien de rol van het dorpshuis als centraal punt binnen de gemeenschap.

Het Mereker Open werd in 2020 voor het laatst gehouden waarbij Leroy Zondervan 4 jaar op rij het toernooi wist te winnen. Helaas moest titelhouder Leroy dit jaar zijn meerdere erkennen aan o.a. Jan Simon Appel (3de plaats) en finalisten Mats Veerman & Tufail Badal. Mats begon de wedstrijd door direct 180 punten te gooien, daarmee was de toon gezet. Nadat Mats een kleine voorsprong wist te creëren kwam Tufail toch nog terug tot 3-4.
Uiteindelijk wist Mats ook de 8ste leg naar zich toe te trekken en mag zich daardoor winnaar noemen van het Mereker Open 2023 darttoernooi. De wisselbeker gaat mee naar Volendam en Mats komt volgend jaar terug om zijn titel te verdedigen.

De volledige finale is terug te kijken bij Omroep PIM van dinsdag 2 mei om 20.00 uur en wordt herhaald tot en met zondag 7 mei om 14.00 uur, 17.00 uur en 20.00 uur.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services