Het kloppend hart van Waterland
Live

Geweldige acteerprestaties van kinderen in de musical Jona

Gepubliceerd: Maandag 05 februari 2024 17:45

Geweldige acteerprestaties van kinderen in de musical Jona

Foto: Omroep PIM

Zaterdag 20 januari deden 83 kinderen tussen de 4 en 12 jaar mee aan een project genaamd 'De Vliegende Speeldoos' waarbij professionele acteurs op unieke wijze in slechts één dag een musical met de kinderen instuderen.

De acteurs van de Vliegende Speeldoos gaan 1 dag aan de slag met de kinderen en brengen ze de kneepjes van acteren bij. Zo werden er natuurlijk liedjes ingestudeerd. Ook hebben de kinderen geleerd zelfs hun eigen `kostuum` te maken. 

De kinderen, afkomstig uit diverse plaatsen en scholen, verzamelden zich in de Opstandingskerk in Monnickendam om gezamenlijk een onvergetelijke voorstelling te creëren. Tijdens het project kregen ze doelgerichte lessen in zang, dans en acteren, die hen volledig voorbereidde op de uitvoering van de musical. 

Drie vrouwen hebben hiervoor het initiatief genomen, Omroep PIM sprak met een van hen terwijl ze druk bezig was om kinderen te schminken. Ze legde uit dat de kosten voor dit project zijn betaald uit de opbrengst van de jaarlijkse rommelmarkt. Ze waren zelf erg verrast met het aantal enthousiaste kinderen die zich hadden opgegeven. Gelukkig werd de dag begeleid door meerdere vrijwilligers. 

De acteurs kwamen met een voorgeschreven musical, genaamd Jona, inclusief decor en muziek, als basis voor de creatieve samenwerking met de kinderen. Elke leeftijdsgroep speelde een eigen rol, van krabbetjes tot stoere bandieten. In samenwerking met de acteurs, hebben ze er een schitterende voorstelling van kunnen maken onder grote belangstelling van o.a. ouders, grootouders en vele anderen. 

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services