Het kloppend hart van Waterland
Live

Geslaagde Open Dag KNRM Station Marken

Gepubliceerd: Dinsdag 03 mei 2022 11:30

Geslaagde Open Dag KNRM Station Marken

Omroep PIM bracht een bezoek aan de Open Dag van de KNRM Marken en sprak daar met Jeroen van Oostrom, een schipper die al ruim 30 jaar deelneemt aan het volledig door vrijwilligers gerunde KNRM Station op Marken.

Het is bijna niet voor te stellen, maar de hele landelijke organisatie KNRM draait zonder een cent subsidie. De benodigde financiën voor onderhoud, brandstof, overige materialen, en investeringen in vernieuwing van de boten en materieel word bijeengebracht door donateurs, giften, legaten en sponsoren.

Het Marker station staat 24 uur per dag en 365 dagen per jaar paraat voor assistentie en reddingsacties op de Gouwzee en het Markermeer. Alle vrijwilligers zijn professioneel getrainde kanjers die in alle weersomstandigheden klaarstaan voor een ieders veiligheid. Een belangrijk onderdeel van hun training is de zogenaamde EHBO Plus opleiding. Deze wordt gegeven door Mevrouw Hette Teerhuis. Inderdaad, ook een vrijwilliger.

Tijdens de Open Dag van de KNRM Marken kon je niet alleen meevaren, er was ook een demonstratie ‘vrouw overboord’, een vertoning van films over het reddingwerk van de KNRM, er was een ijsredding informatiestand, een EHBO- en reanimatiestand en natuurlijk de KNRM Reddingwinkel. Een springkussen was er voor de allerjongste jeugd. En de inwendige mens werd ook niet vergeten. De vrijwilligers van de KNRM op Marken zijn namelijk ook heel goede visbakkers. Rond de klok van kwart voor drie was er tevens een ‘fly-by’ van een ‘Search and Rescue’ helikopter.

U kunt een belangrijke bijdrage doen door donateur te worden, en als u, man of vrouw, geïnspireerd bent geraakt dan kunt u zich ook aanmelden als vrijwilliger. U kunt dan contact opnemen met mevrouw Trijntje van Altena via station@marken.knrm.nl.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services