Het kloppend hart van Waterland
Live

Geslaagd gouden jubileumfeest Stichting Marker Jongeren

Gepubliceerd: Zondag 12 juni 2022 22:30

Geslaagd gouden jubileumfeest Stichting Marker Jongeren

Foto: Pieter Pereboom

Stichting Marker Jongeren (SMJ) heeft afgelopen zaterdag haar vijftigjarig bestaan gevierd op het IJsbaanterrein aan het Zereiderpad op Marken. Het feest begon met een optreden van ‘PopKizz’ en eindigde met Monique Smit. De weersomstandigheden konden niet beter en iedereen kon terugkijken op een fantastische dag en een geslaagd gouden jubileumfeest.

De SMJ, opgericht op 9 september 1972, beheert het jeugdgebouw ‘De Zonnewijzer’ en geeft jeugd van 12 tot en met 25 jaar de kans uit te gaan in dit jeugdgebouw aan de Kerkbuurt op Marken. Menig Marker heeft dit gebouw bezocht in z’n jonge jaren.

Het festijn begon rond 12.00 uur. Rond half één stond het eerste optreden op het programma, ‘PopKizz’, voortgekomen uit Popfabriek on the Road. Het jeugdig muzikaal talent maakt met elk optreden vorderingen. Na de muziek van PopKizz betrad ‘FourS’ het podium. Zij spelen al wat langer samen, maar verbeteren zich zelf ook keer op keer. Een workshop voor kinderen, String Art, was reeds begonnen. Onder begeleiding van onder andere Aaltje Zeeman konden de deelnemers de creatieve geest los laten op spijkertjes en draden. Arnold Uithuisje keek zo nu en dan toe, of er misschien wat (timmer)talent tussen zat voor z’n bouwbedrijf. Andere kinderen deden mee aan diverse sportieve spellen door ‘Sport bij Aram’. Voetballen, lasergamen, volleybal waren een aantal sportieve activiteiten.

Tijdens de sportieve activiteit stond de band ‘Postman & the Ramblers’ reeds op het podium. Deze Marker band is bijna niet meer weg te denken van de Marker podia. Cees Kwakman stond vervolgens op het programma. Cees heeft, door een aantal Marker optredens, vele fans op het schiereiland. Met z’n liedjes kreeg hij de sfeer er wel in. Het Volendam gehalte werd verlengd door het duo Kees Plat & Sonja Onderstal. Vele hits van onder andere The Cats en BZN passeerden de revue. Verzoeknummers werden moeiteloos gehonoreerd. Het trio ‘De Jongens van Je Weet Wel’ hield de stemming, na Kees & Sonja, er ook wel in op het ijsbaanterrein. Bij deze band konden ook verzoekjes worden ingeleverd, wat ook door velen werd gedaan. In de pauze hield DJ Jacco Silver de aanwezigen muzikaal bezig. Rond de klok van tien was het tijd voor de ‘hoofdact’ Monique Smit. Ook met haar liedjes werd goed meegezongen. Ze was een beetje verbaasd over de aanvraag van een Kermisliedje, maar vele Marker jeugd zit in Volendam op school, dus zo raar is dat niet. Ze zong zelfs een liedje uit het ‘kleuterrepertoire’ op verzoek. Het samen zingen met Job Pereboom, “Een zomeravond met jou”, was voor de aanwezigen wel een hoogtepunt. Na Monique maakte ‘De Jongens van Je Weet Wel’ een einde aan een super geslaagd jubileumevenement.

Tekst en foto's: Pieter Pereboom / www.MarkerNieuws.com

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services