Het kloppend hart van Waterland
Live

Gemeenteraad Waterland stemt in met de verplaatsing van Jachthaven Waterland naar locatie Hemmeland

Gepubliceerd: Vrijdag 15 december 2023 13:57

Gemeenteraad Waterland stemt in met de verplaatsing van Jachthaven Waterland naar locatie Hemmeland

Foto: Gemeente Waterland

Op 14 december heeft de gemeenteraad in haar vergadering ingestemd met de overeenkomst tussen gemeente Waterland en Nieuw Waterland B.V. Daarin is vastgelegd dat de bestuurders van Jachthaven Waterland voortaan de gemeentelijke gronden van jachthaven Hemmeland pachten.

Partijen zijn al geruime tijd met elkaar in gesprek over de benodigde verplaatsing van Jachthaven Waterland om woningbouw te realiseren op voormalig bedrijventerrein het Galgeriet. Jachthaven Waterland, vertegenwoordigd door Kees Wiersema en Nienke Zetzema, heeft het beheer en de exploitatie van de gemeentelijke jachthaven Hemmeland al geruime tijd volledig van gemeente Waterland overgenomen.


Wethouder Ton van Nieuwkerk: ´Om het gebied Galgeriet optimaal te kunnen ontwikkelen is het noodzakelijk de bestaande Jachthaven Waterland te verplaatsen naar het Hemmeland. Deze transitie heeft al een aantal jaren in beslag genomen en we zijn verheugd dat in goed overleg nu overeenstemming is bereikt. Voor de gemeente is dit belangrijk, omdat met deze stap de verdere ontwikkeling van het gebied mogelijk gemaakt wordt.´


Nienke Zetzema en Kees Wiersema zijn blij met deze overeenkomst, het biedt hen de kans om de nieuwe plannen verder uit te voeren. Tegelijkertijd worden de gronden van de jachthaven op locatie Galgeriet overgedragen aan Galgeriet B.V. Zij geven aan: ´De verplaatsing van de haven is niet eenvoudig omdat het over land én water gaat. Nu de afspraken rond zijn, kunnen wij eindelijk van start met de verplaatsing.´


Toekomstig gebied voormalig bedrijventerrein Het Galgeriet
Het Galgeriet wordt een gemengd woongebied met daarin een mix van zo’n 700 huur-, koop- en zorgwoningen. Daarnaast is er ruimte voor voorzieningen zoals een supermarkt, bibliotheek, kinderdagverblijf, horeca, hotel en kleinschalige bedrijvigheid. Jachthaven Waterland krijgt een transformatie en wordt verplaatst naar de locatie van Hemmeland met een geheel vernieuwde opzet.
 

Bron: Gemeente Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services