Het kloppend hart van Waterland
Live

Gemeente Waterland stelt opnieuw subsidie beschikbaar voor verduurzamen woningen

Gepubliceerd: Donderdag 02 februari 2023 10:09

Gemeente Waterland stelt opnieuw subsidie beschikbaar voor verduurzamen woningen

Foto: Gemeente Waterland

Gemeente Waterland stelt een ton aan subsidies beschikbaar voor inwoners die hun huis willen verduurzamen. Het duurzaamheidsfonds werd in 2021 voor het eerst opengesteld en bleek een groot succes. Inwoners kunnen vanaf nu weer subsidie aanvragen voor duurzaamheidsmaatregelen in hun woning.

Het duurzaamheidsfonds is bedoeld om inwoners te ondersteunen bij het treffen van duurzame en energiebesparende maatregelen. De subsidie kan o.a. besteed worden aan muur-, gevel- en vloerisolatie, een warmtepomp of het vervangen van glas en kozijnen. Nieuw is de subsidie voor alle warmtepompen, met uitzondering van een airco, en voor zoldervloerisolatie. De regeling geldt voor zowel huiseigenaren als huurders van woningen. De regeling staat open tot 2025, maar hierbij geldt wel het principe op=op.


Wethouder Duurzaamheid Astrid van de Weijenberg: “Ik ben blij dat we het duurzaamheidsfonds kunnen heropenen. We zien dat veel inwoners verduurzamingsmaatregelen willen nemen, dat is een goede ontwikkeling die we graag ondersteunen. De maatregelen hebben niet alleen positieve effecten voor de inwoners zelf, zoals een minder hoge energierekening, maar dragen ook op lokaal niveau bij aan de energietransitie.”


Meer informatie over het duurzaamheidsfonds is te vinden op www.waterland.nl/duurzaamheidsfonds-waterland.

 

Bron: Gemeente Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services