Het kloppend hart van Waterland
Live

Gemeente Waterland stelt gratis opruimgereedschap beschikbaar op 21 maart

Gepubliceerd: Dinsdag 10 maart 2020 17:54

Gemeente Waterland stelt gratis opruimgereedschap beschikbaar op 21 maart

Foto: NMCX

Op 21 maart vindt voor de achttiende keer de Landelijke Opschoondag plaats in Nederland. Ook in de gemeente Waterland doen inwoners mee om hun buurt of omgeving schoon te maken. In samenwerking met Centrum voor Duurzaamheid NMCX ondersteunt gemeente Waterland dit jaar groepen bij het helpen opruimen van zwerfafval. De gemeente stelt opruimmaterialen beschikbaar aan bestaande en nieuwe opruim-initiatieven die op 21 maart in groepsverband de handen uit de mouwen steken.

Groepen van drie personen of meer kunnen materialen te leen vragen bij de gemeente via telefoonnummer
0299-658047. De materialen bestaan uit onder andere afvalgrijpers en vuilniszakken. 

Voor steeds meer inwoners, wijken, scholen en bedrijven is deelname aan de jaarlijkse Landelijke Opschoondag vanzelfsprekend, ziet ook Sjaak Veeken van NMCX. "Ons doel is om inwoners enthousiast te maken om samen te zorgen voor een schone leefomgeving. De laatste jaren zien wij daarin steeds meer beweging. Meedoen aan de Landelijke Opschoondag is niet alleen een laagdrempelige manier om aan maatschappelijk verantwoord ondernemen te doen, maar het versterkt ook de band tussen inwoners, medewerkers of klanten". 

 

Steeds meer groepen organiseren daarom zelf een schoonmaakactie of ondersteunen lokale schoonmaakactiviteiten. Vorig jaar deden er landelijk een recordaantal van maar liefst 200.000 vrijwilligers mee om hun buurt zwerfvuilvrij te maken. Verdeeld over 4300 acties gingen buurtbewoners, verenigingen en gemeenten aan de slag. Dit jaar moet de Landelijke Opschoondag een nog groter succes worden. Daarom doet de organisatie een oproep om zoveel mogelijk initiatieven aan te melden via www.supportervanschoon.nl/kaart/actie-aanmaken.

 

Bron: NMCX

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services