Het kloppend hart van Waterland
Live

Gemeente Waterland komt met bericht voor inwoners Monnickendam

Gepubliceerd: Zaterdag 06 januari 2024 16:02

Gemeente Waterland komt met bericht voor inwoners Monnickendam

Foto: Omroep PIM

De gemeente Waterland heeft een bericht naar buiten gebracht voor de inwoners van Monnickendam aangaande de te verwachtten stijging de komende uren van het waterpeil in het Markermeer. Het bericht luidt:

"In de komende uren zal het waterpeil in het Markermeer verder stijgen, waardoor sommige delen van de kades in de binnenstad mogelijk onder water kunnen komen te staan. We verwachten niet dat het waterpeil zo hoog zal worden dat het de voordeuren van woningen en bedrijven zal bereiken. Waar we wel dit risico zien, hebben we al maatregelen genomen. De betrokken inwoners en bedrijven op de hoogte gesteld.

We willen daarom vragen de dit weekend geen auto's te parkeren langs de kades. U kunt mogelijk dan moeilijk bij uw auto komen en wij er bij moeten kunnen. Dit geldt voor de gehele Haringburgwal en de locaties waar momenteel al een tijdelijk parkeerverbod van kracht is en waar zandzakken liggen en/of hekken staan. Zoals de Havenstraat, Haven, Gooise Kaai en een deel van het Prooyen.

Volgens voorspellingen zal het waterpeil op het hoogtepunt, zondagochtend om 8.00 uur, naar verwachting +55 cm NAP zijn, ongeveer 20 cm hoger dan de huidige situatie. We blijven de situatie nauwlettend in de gaten en zullen gedurende inspecties uitvoeren.

We willen nogmaals benadrukken dat het Hemmeland is afgesloten en betreden is ongewenst.

Indien verdere informatie nodig is of als er wijzigingen in de situatie optreden, zullen we jullie tijdig informeren."

Bron: Gemeente Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services