Het kloppend hart van Waterland
Live

Gemeente informeert gefrustreerde ondernemers en buurtbewoners inzake werkzaamheden kademuur

Gepubliceerd: Zondag 26 februari 2017 14:28

Gemeente informeert gefrustreerde ondernemers en buurtbewoners inzake werkzaamheden kademuur

Eind oktober 2016 is aannemer H. van Steenwijk begonnen met werkzaamheden aan de kademuur. Vanwege een conflict zijn de werkzaamheden onlangs voor de tweede keer stilgelegd en is de gemeente druk op zoek naar een oplossing.

De oorzaak voor het stilleggen van het werk is een conflict tussen de gemeente en de aannemer vermoedelijk over geld. Hierdoor zal de oorspronkelijke opleverdatum van 1 maart niet gehaald worden. Al in december werd het werk stilgelegd door de aannemer, maar eind 2016 kwamen de gemeente en de aannemer eruit en werden de werkzaamheden hervat. Nu zijn de werkzaamheden wederom gestaakt, heeft de Gemeente de aannemer van het werk gehaald en is er een impasse ontstaan nu de aannemer zich beroept op het retentierecht.

Gevolg hiervan is dat inwoners, toeristen en ondernemers nu naar een bouwput moeten kijken. En de bouwput heeft grote gevolgen voor de omliggende ondernemers. Door de werkzaamheden zijn parkeerplaatsen buiten gebruik en met het terrasseizoen voor de deur houdt dit potentiƫle klanten bij de ondernemers weg.

Afgelopen donderdagavond heeft gemeente Waterland de betrokken ondernemers uitgenodigd voor een informatieavond. Veel kon de gemeente de ondernemers nog niet toezeggen. Niet meer dan dat de gemeente de overeenkomst met de huidige aannemer wil ontbinden en aannemers die op de aanbesteding hadden ingeschreven heeft gecontacteerd om het werk af te maken.

Doordat de huidige aannemer zich echter beroept op het retentierecht, wat inhoudt dat de aannemer de locatie in beslag heeft genomen, krijgt er momenteel niemand toegang tot de bouwplaats. Hierdoor kan de tweede aannemer tot nader orde niet beginnen met de werkzaamheden aan de kademuur.

Volgende week volgt nogmaals een informatieavond voor ondernemers en de gemeente hoopt dan met wat meer duidelijkheid te komen over het verdere verloop van deze al zeer langlopende kwestie. Woensdag 1 maart is er in het SPW naast de Middendam een informatieavond voor omwonenden.

Meer informatie over de ontwikkelingen van de werkzaamheden op de haven kunt u vinden op de website van gemeente Waterland: www.waterland.nl

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services