Het kloppend hart van Waterland
Live

Gelijkspel in Gouwzeederby tussen Monnickendam en S.V. Marken

Gepubliceerd: Zaterdag 04 september 2021 19:55

VV Monnickendam en SV Marken speelden op zaterdag 4 september tegen elkaar in het kader van de KNVB Districtbeker. De Gouwzeederby eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Aris Uithuisje sr. schreef voor de website van Marker Nieuws het onderstaande wedstrijdverslag:

Na een wat moeizaam verlopen voorbereiding werd er dan vandaag om 14.30 uur onder leiding van neutrale grensrechters en scheidsrechter Bora Ari afgetrapt in het bekertoernooi uit tegen Monnickendam. Bij Marken ontbrak Simon Tol wegens een blessure en trainer Ron van der Velde had als centrale duo gekozen voor Sebastiaan Peereboom en Ricardo Zeeman die het overigens goed deed.

De eerste dreiging was in de 6de minuut van Monnickendam met een afstandsschot die naast ging en een aantal minuten later was Marken dreigend met een prima aanval over de rechterkant. Het eerste kwartier ging redelijk gelijk op met een behoudend spelend Marken zonder dat er van beide kansen meer mogelijkheden werden gecreëerd. Halverwege het eerste bedrijf wederom een prima opgezette aanval van Marken en een paar minuten later een goeie kopkans van René Commandeur uit een voorzet van Sebastiaan Peereboom. Hierna was het een korte periode dat Monnickendam de boventoon voerde. De thuisploeg zette druk op het doel van Marken met een afstandsschot die werd overtikt en tot 2x toe werd de bal bij Marken van de lijn gehaald. In de slotfase waren beide ploegen nog wel dreigend maar leek de ruststand met een brilstand op het scorebord te worden gehaald. Maar in de 2de minuut van de blessuretijd tikte Youran Burggraaf uit een voorzet van Mohammed el Boughlali de 0-1 tegen de touwen. Al met al een prima en sportief eerste bedrijf waarin Marken hard heeft gewerkt voor dit resultaat.

Marken begon ongewijzigd aan het tweede bedrijf om zo mogelijk de voorsprong vast te houden. In de begin fase van het tweede bedrijf gebeurde er weinig voor de beide doelen. Pas rond de 63ste minuut zette Marken wat druk naar voren zonder mogelijkheden te creëren. Na ruim een uur spelen kwam Guido Boes binnen de lijnen voor Youran Burggraaf. In de 67ste minuut was Monnickendam dichtbij de gelijkmaker maar Yort Willems redde uitstekend op een schot van dichtbij. Een minuut later ging een diagonaal schot maar net over de goal van Yort. Een kwartier voor de officiële speeltijd begon de vermoeidheid bij beide ploegen zichtbaar te worden. Roy Honingh werd in het veld gebracht voor de geblesseerde Amine Aboutaleb. In de slotfase kreeg de thuisploeg een aantal goede mogelijkheden om de gelijkmaker te scoren. Afstandsschot net naast, schot op de lat en een bal van de lijn gehaald door Tijs Klaver. Ruim in de blessuretijd viel de gelijkmaker dan toch, uit een rebound met een bal op de lat werd de 1-1 binnen gewerkt.

Een zwaar bevochten maar uiteindelijk een verdiend resultaat, zeker voor de energie die in de wedstrijd is gestoken, en een prima resultaat in het bekertoernooi.