Het kloppend hart van Waterland
Live

Geef je op voor competitieve spellen tijdens de herdenkingsweek

Gepubliceerd: Zondag 02 juli 2023 17:40

Geef je op voor competitieve spellen tijdens de herdenkingsweek

Foto: Omroep PIM

De organisatie van de herdenking van de Slag op de Zuiderzee heeft aan alle leeftijdsgroepen en interesses van deelnemers gedacht. Zo is er op 12 juli de ’strijd’ tussen teams in de vorm van een zevenkamp en is een verkiezing voor de Jan of Janneke Haring. Vanaf 14 jaar kan je al meedoen.

Rudi de Waard vertelt erover dat je een team vormt van acht mensen, waarvan minimaal twee mensen onder de 18 zijn, die strijden dan om de juniortitel en de volwassenen voor de seniortitel Jan/Janneke Haring. Opgeven doe je via de site: www.slagopdezuiderzee2023.nl. Op 12 juli vindt dit plaats in de binnenhaven van oud-Monnickendam.
 
En er is nog een spannend event: op zondag 16 juli, het Waterlands Kampioenschap waar alle kernen van Waterland aan mee kunnen doen. Dit vindt plaats op het Hemmeland, in de omgeving bij Strand Vier. Ook hiervoor geef je je als team op met minimale leeftijd van 14 jaar en er is geen maximum leeftijd. Hier gaat het om sportiviteit, kracht en slimheid vertelt Eric Heusinkveld, want na de spelvormen als vlottenrace is er een pubquiz.
Ook hiervoor kan je je nog opgeven via de website www.slagopdezuiderzee2023.nl.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services