Het kloppend hart van Waterland
Live

Geef je op om mee te doen! Wie waren je voorouders?

Gepubliceerd: Dinsdag 01 augustus 2023 16:57

Geef je op om mee te doen! Wie waren je voorouders?

Foto: Waterlands Archief

Wie is niet nieuwsgierig naar zijn of haar voorouders? In het populaire televisieprogramma Verborgen Verleden gaan bekende Nederlanders op zoek naar hun voorouders; dat levert vaak verrassende verhalen op. Maar de familiegeschiedenis van onbekende Nederlanders kan minstens zo interessant zijn. Niet voor niets gaan velen daarom zelf op zoek naar hun voorouders.

Deelnemers gezocht
Tijdens de Dag van de Familiegeschiedenis bij het Waterlands Archief, zondag 22 oktober, presenteren wij onze eigen versie van Verborgen verleden. Daarvoor zoeken we deelnemers! Dus wil je meer weten over je familieverleden, geef je dan op voor een onderzoek naar je voorouders. Uit de inzendingen kiest het Waterlands Archief een familie uit om onderzoek naar te doen.

Wat moet je doen?
Wil je kans maken om geselecteerd te worden, geef ons dan de volgende gegevens op, van jezelf, je ouders én je grootouders:

- Volledige voornaam/-namen en achternaam;

- Geboortedatum en -plaats;

- Trouwdatum en -plaats;

- Overlijdensdatum en -plaats;

- Toelichting: heb je eventueel specifieke vragen over (het leven van) een voorouder?


Voorwaarde: minstens één van je ouders of grootouders moet in het werkgebied van het Waterlands Archief (gemeenten Edam-Volendam, Landsmeer, Purmerend, Waterland en Wormerland) geboren zijn.

Stuur je gegevens uiterlijk zondag 13 augustus naar: aanmelden@waterlandsarchief.nl. Je krijgt begin oktober bericht of je bent uitgekozen voor het familieonderzoek.

Dag van de Familiegeschiedenis: zondag 22 oktober
Het Waterlands Archief organiseert op zondag 22 oktober de Dag van de Familiegeschiedenis met lezingen, workshops, rondleidingen en informatiemarkt, in samenwerking met Bibliotheek Waterland, CBG | Centrum voor Familiegeschiedenis en NGV Zaanstreek-Waterland.

Ook het resultaat van het (misschien wel jouw!) geselecteerde familieonderzoek wordt gepresenteerd op de Dag van de Familiegeschiedenis. Onze eigen versie van Verborgen Verleden!
 

Bron: Waterlands Archief

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services