Het kloppend hart van Waterland
Live

Gedecoreerden tijdens aubade nogmaals in het zonnetje gezet

Zaterdag 28 april 2018 10:04

Gedecoreerden tijdens aubade nogmaals in het zonnetje gezet

Foto: Omroep PIM

Tijdens de jaarlijkse aubade zette burgemeester Kroon de dit jaar geridderde Waterlanders nog even extra in het zonnetje gezet.

Voorafgaand aan de aubade verzamelden ouders en kinderen zich bij de brandweerkazerne in Monnickendam. Daar wordt inmiddels al weer een paar jaar een Hoedenwedstrijd georganiseerd, waarbij kinderen een prijs kunnen winnen met hun zelfgemaakte Koningsdag-hoed. Ook dit jaar kwamen er weer veel kinderen naar de kazerne toe aan de Bernardlaan. En daar konden ze niet alleen hun zelfgemaakte hoofddeksel laten zien, maar ook was er de mogelijkheid om een aantal brandweerwagens te bekijken, konden de kinderen met een brandweerslang spuiten, en ze konden zelfs samen met een aantal brandweerlieden een stuk metaal doorknippen met een hydraulische schaar.

Om 10.uur arriveerde muziekvereniging Olympia / Con Brio en vertrok de hele stoet met de muziekvereniging voorop richting het oude stadhuis in de binnenstad van Monnickendam. Daar zette burgemeester Kroon tijdens de jaarlijkse aubade de een dag eerder geridderde Waterlanders nog een keer in het zonnetje. Daarna riep de burgemeester alle kinderen op het bordes en vervolgens maakte zij de winnaars van de Hoedenwedstrijd bekend. Leander van Leusen, Emma Dammen, Danny Overmeer, Silke Diks en Lisanne Huisman werden als winnaar uitgeroepen en ontvangen binnenkort thuis een kado.

Na het gezamenlijk zingen van het Wilhelmus wenste de burgemeester iedereen een hele fijne Koningsdag en vertrok het toegestroomde publiek naar de verschillende vrijmarkten of andere Koningsdag-festiviteiten.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services