Het kloppend hart van Waterland
Live

Garagesale Ilpendam: op 11 juni verandert dorp in grote brocante markt

Gepubliceerd: Zaterdag 27 mei 2023 11:25

Garagesale Ilpendam: op 11 juni verandert dorp in grote  brocante markt

Foto: Garagesale Ilpendam

Wie Garagesale Ilpendam zegt, zegt Katja, Debby en Jara. Deze drie inwoners van Ilpendam zorgen ervoor dat Ilpendam op 11 juni wordt omgetoverd in de leuke markt met vintage spullen, kleding, heerlijke hapjes en leuke snuisterijen. Bezoekers vinden deze adresjes via een mooie wandelroute door het dorp. Meestal doen zo’n 70 tot 100 adressen mee. Dit jaar organiseren zij voor de 9e keer de garagesale op zondag 11 juni 2023.

De garagesale is een begrip in de regio en ver daarbuiten. “Zelfs mensen uit Noord-Brabant en Friesland weten ons te vinden. Een echt dagje uit in Nederland langs de mooiste en leukste spullen. De deelnemers raken hun verkoopwaren kwijt en de bezoekers gaan met mooie spullen naar huis”, aldus de enthousiaste organisatoren.

Mooie dorpswandeling
Al acht keer eerder organiseerden dorpsgenoten Katja Vermeulen en Debby Geerlings de jaarlijkse Garagesale in Ilpendam. Sinds twee jaar is het team uitgebreid met extra hulp van dorpsgenoot Jara Hof. Dit jaar is de sale voor de zomer gepland. “Het is een heerlijk buitenevenement, dus we gaan uit van mooi weer natuurlijk!”, vertelt Katja. “Veel buurtgenoten blijven ervoor thuis, hangen de slingers op en bieden ook hapjes en drankjes aan. Niemand komt hier iets tekort,” vervolgt Debby.

Van brocante tot complete inboedel
Jara vult de organisatoren aan: “We zijn al druk bezig met het inschrijven van de deelnemers en het plannen van de route. Door middel van een digitale routekaart komen bezoekers tijdens de wandeling langs allerlei leuke brocante en vintage koopjes en zelfgemaakte spullen tegen. Dit jaar is alles op onze nieuwe website te vinden, maar ook via Facebook.” De organisatoren doen zelf ook mee met de sale en zijn aanspreekpunt voor de deelnemende inwoners. Dus hoe meer inwoners in het dorp meedoen, hoe gezelliger, is de redenering.

Koopjes in de tuin
Elke woning met een eigen tuin, garage of oprit kan meedoen. De deelnemers verkopen van alles, van speelgoed, boeken, hobby-artikelen, kleding, tot eigen gemaakte creatieve producten. Maar ook complete inboedels en uiteraard zeldzame items, de brocante parels. Hét bewijs dat je niet voor mooie spullen naar een dure winkel hoeft te gaan.

Spullen met een verhaal
Inwoners die meedoen hebben vaak hun eigen verhaal bij de spullen die ze verkopen. Echte parels van groot tot klein kun je vinden tijdens dit evenement. “Mooie antieke stoeltjes, mandflessen, boeken, prachtige zelfgemaakte oorbellen, maar er is ook weleens een complete inboedel verkocht. En dit dorp draait zich niet om voor heerlijke limonade, Surinaamse broodjes of gebakken koekjes!”, meldt Katja.

De garagesale Ilpendam is gratis toegankelijk en wordt gehouden op zondag 11 juni in heel Ilpendam van 10.00 tot 14.00 uur. Meer informatie en de route (daags voor aanvang) vindt u op de Facebookpagina https://www.facebook.com/komnaargaragesaleilpendam/. De nieuwe website met meer informatie en nieuws: www.garagesale-ilpendam.nl

Bron: Garagesale Ilpendam

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services