Het kloppend hart van Waterland
Live

Ga mee op zoek naar eetbare planten in het Ilperveld

Gepubliceerd: Woensdag 21 juni 2023 16:15

Ga mee op zoek naar eetbare planten in het Ilperveld

Foto: Ton van der Lichte

Vaar zondag 2 juli mee met schipper en gids van Landschap Noord-Holland naar een eilandje in het Ilperveld waar veel eetbare planten groeien. De gids laat je zien om welke plantjes het gaat.

Vervolgens bepaalt hij/zij of het verantwoord is om 'iets' mee naar huis te geven om zelf wat mee te doen. Met een fluisterboot op zoek naar eetbare planten: watermunt, tormentil of daslook? In het Ilperveld, ten noorden van Amsterdam groeien veel planten die eetbaar zijn en/of een geneeskrachtige werking hebben. Je vaart met een ervaren gids naar een eilandje om er samen zoveel mogelijk te zien en te vinden. Is het watermunt, zevenblad of lisdodde, en hoe smaken de bramen? Door te kijken, ruiken, voelen en proeven kun je zelf ontdekken om welk plantje het gaat. Eventueel betreft het planten waarvan de gids het verantwoord vindt om enkele te plukken en mee te geven. Het hangt helemaal af van wat je vandaag tegenkomt.

Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water kan het fris zijn. Kinderen zijn van harte welkom. Op de boot is ook plek voor rolstoelen, neem van tevoren even contact op als je met een rolstoel mee wilt. Honden zijn in het Ilperveld niet toegestaan

Wanneer: Zondag 2 juli van 13:30 tot 15:30 uur.
Verzamelen: Bezoekerscentrum Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer.
Zin om mee te gaan? Meer informatie: www.gaatumee.nl
 

Bron: Landschap Noord-Holland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services