Het kloppend hart van Waterland
Live

Ga je mee de Mont Ventoux op?

Gepubliceerd: Maandag 11 maart 2019 18:17

Ga je mee de Mont Ventoux op?

Afgelopen zaterdag trapte het Huis aan het Water de actie voor KWF af met een informatiebijeenkomst. Rob van Gaalen is zelf al een aantal keer deze lastige berg opgefietst voor het Huis aan het Water en KWF en gaf een presentatie aan de geïnteresseerde deelnemers voor dit jaar.

Afgelopen jaar bestond het team uit 37 mensen en het mooie is dat je als één familie daar aan de voet van die berg staat en nog mooier, als je de top haalt. En gelukkig lukt dat ook meestal wel. Je moet er dan ook wel voor trainen en in goede conditie zijn. En je materiaal moet in orde zijn. Je haalt minimaal € 400 op waarvan 40% voor het Huis aan het Water is en 60% naar KWF gaat. Dit, zo hoorden wij van voormalige deelnemers, schijnt makkelijk te lukken.

Vincent vertelde bijvoorbeeld dat zijn vrouw aan borstkanker leed en in het Huis aan het Water kwam. Hij is vorig jaar mee geweest en denkt erover dit jaar weer te gaan, misschien wel op een tandem met zijn vrouw. Max heeft postzegels laten maken en verkocht, en fietste de berg ‘van zijn vader’ op terwijl zijn moeder meedeed aan de wandeltocht. Saskia is herstellende van kanker en denkt erover met vriendin Gretha de berg op te fietsen. En zo zijn er meer in overweging mee te doen.

Op 5 september gaan de wandelaars en hardlopers de berg op en op 6 september is het de beurt aan de fietsers.

Doe je ook mee? Inschrijven kan tot eind mei. Ga voor informatie naar het Huis aan het Water of naar www.grootverzettegenkanker.nl en doe mee met team Huis aan het Water in Katwoude. Inloophuis voor kankerpatiënten en hun familie.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services