Het kloppend hart van Waterland
Live

Fysiotherapie Ooster Ee doet mee met BikevoorParkinson

Gepubliceerd: Zondag 28 augustus 2022 17:03

Fysiotherapie Ooster Ee doet mee met BikevoorParkinson

Foto: BikevoorParkinson

Fysiotherapie Ooster Ee heeft de afgelopen weken een actie opgezet: "Bike for Parkinson". Aldo en Vasco, twee medewerkers uit de Fysiotherapie praktijk, gaan hiervoor op 3 september 100 km fietsen met 18 beklimmingen in de Limburgse Heuvels.

BikevoorParkinson, een initiatief van ParkinsonNet en ParkinsonNL, is een vast onderdeel van Wielerfestival Cauberg. Mensen met parkinson, naasten, zorgverleners en andere geïnteresseerden stappen samen op de fiets om parkinson letterlijk de wereld uit te trappen.

BikevoorParkinson verbindt, vraagt aandacht en haalt geld op voor projecten tegen de ziekte van Parkinson tijdens Wielerfestival Cauberg. Dat geld gaat ieder jaar naar één specifiek doel of project dat bijdraagt aan betere zorg voor mensen met parkinson. Dit jaar fietst men voor een wel heel toepasselijk doel: online sportlessen voor mensen met parkinson.

Bewegen is voor iedereen belangrijk en er is steeds meer bewijs dat dit extra geldt voor mensen met parkinson(isme). Bewegen geeft plezier, bestrijdt de symptomen van de ziekte en er zijn zelfs steeds meer aanwijzingen dat het parkinson kan afremmen.

Fysiotherapie Ooster Ee uit Monnickendam doet mee aan de actie. Het streefbedrag van 1000 euro is door allemaal individuele donaties inmiddels al behaald! Daar bovenop zijn er ook nog een aantal bedrijven die sponsoren. Doneren kan nog tot 3 oktober op https://voorparkinson.nl/acties/kernpraktijken-fysiotherapie-ooster-ee/. Elke gedoneerde euro wordt door ParkinsonNL en ParkinsonNet verdubbeld!

Meer informatie: https://www.facebook.com/Fysiotherapieoosteree

Bron: Fysiotherapie Ooster Ee

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services