Het kloppend hart van Waterland
Live

Fris en fit de lente in? Doe mee met de GGD actie ‘30dagengezonder’

Gepubliceerd: Maandag 05 februari 2024 15:20

Fris en fit de lente in? Doe mee met de GGD actie ‘30dagengezonder’

Foto: GGD Zaanstreek Waterland

Na het succes van vorig jaar daagt GGD Zaanstreek-Waterland alle inwoners uit de regio weer uit om in maart mee te doen met de actie ‘30dagengezonder’. Deelnemers kiezen zelf een gezonde uitdaging om 30 dagen vol te houden. Ook met kleine veranderingen komt u in actie voor uw gezondheid! Denk aan elke dag een ommetje maken, koud afdouchen, geen suiker in de koffie of thee, geen alcohol, geen werkmail meer in de avond checken of elke dag je smartphone een uurtje uit.

Iedereen kan meedoen! Vorig jaar deden er in totaal 7.800 mensen mee aan de actiemaand, waaronder individuele deelnemers, scholen en bedrijven. 71% van de deelnemers hield de uitdaging vol en heeft er positieve ervaringen aan overgehouden.

Iedereen kan wel iets bedenken wat voor hen gezonder is. Maar… weten is nog geen doen. In de praktijk is het vaak lastig om te kiezen voor gezonder. Daarom helpt de GGD om samen met veel anderen in maart in actie te komen voor uw gezondheid. Dat is veel leuker en het werkt. Belangrijk is dat u kiest voor een praktisch haalbare uitdaging die u 30 dagen lang elke dag uitvoert. Op de website www.30dagengezonder.nl staan verschillende ideeën voor uitdagingen.

Ga de uitdaging aan, de GGD ondersteunt om het vol te houden
Iedereen kan zich tot en met 1 maart 2024 aanmelden via www.30dagengezonder.nl. Na aanmelding ontvangt de deelnemer de hele maand maart inspirerende tips en adviezen en uitnodigingen voor webinars die helpen het doel vol te houden. Daarnaast helpen de ervaringen van andere deelnemers. Samen gaat het lukken! Volg de actie ook op www.facebook.com/30dagengezonder.

Alleen of samen! Wie daagt u uit?
Meedoen kan zelf of in een groep. Samen een uitdaging aangaan werkt stimulerend en u houdt elkaar scherp. Een schoolklas kiest bijvoorbeeld om elkaar elke dag een complimentje te geven of in de pauze water te drinken, een gezin spreekt af de hele maand samen gezond te ontbijten. En collega’s gaan bijvoorbeeld tijdens de lunch samen wandelen. Er zijn heel veel dingen die u zelf kunt doen om u gezonder te voelen. En door het samen te doen, motiveren jullie elkaar en houden jullie het vol.

Doe ook mee! Meld u aan vóór 1 maart op www.30dagengezonder.nl.

Bron: GGD Zaanstreek-Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services