Het kloppend hart van Waterland
Live

Fitnesspark Ilpendam officieel geopend

Gepubliceerd: Dinsdag 06 december 2022 20:34

Fitnesspark Ilpendam officieel geopend

Foto: Gemeente Waterland

Wethouder Sport Roland Wolters heeft op dinsdag 6 december samen met initiatiefnemer Tobias van der Vliet het nieuwe fitnesspark in Ilpendam officieel geopend. Jongerenwerker Jerome den Enting en lid van dorpsraad Ilpendam Jan Meijer waren hierbij aanwezig. Tobias van der Vliet wilde graag fitnesstoestellen in Ilpendam en benaderde hiervoor de gemeente.

Initiatief enthousiaste inwoner
Tobias van der Vliet, een jonge, sportieve inwoner van Ilpendam kwam bij de gemeente met dit idee om fitnesstoestellen te plaatsen in Ilpendam. Waar mogelijk probeert de gemeente goede ideeën van enthousiaste inwoners altijd te stimuleren. Daarom zijn wij samen op zoek gegaan naar een geschikte locatie. Naast de parkeerplaats tussen de voetbal- en tennisvereniging is een prachtige plek gevonden waar inwoners goed gebruik van kunnen maken. 

Fitnesstoestellen
Na het zoeken van een geschikte locatie heeft de gemeente samen met Tobias en de jongerenwerker toestellen uitgezocht. Bij het kiezen van de toestellen is gekozen voor twee typen toestellen, zodat zowel jongeren als ouderen gebruik kunnen maken van deze toestellen. Dit past goed bij de ambitie uit het lokaal Sportakkoord om sport en beweging voor alle leeftijdsgroepen laagdrempelig te maken.

Wethouder Sport Roland Wolters: “Een ontzettend goed initiatief van deze enthousiaste inwoner van Ilpendam. Het is goed om te zien dat inwoners zo betrokken zijn bij de lokale buurt én dat het gelukt is om dit idee daadwerkelijk te realiseren.”

Bron: Gemeente Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services