Het kloppend hart van Waterland
Live

Film

Gepubliceerd: Vrijdag 10 november 2017 12:04

Film

Foto: Buurtvereniging Overleek eo

Ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van Buurtvereniging Overleek e.o. is een film gemaakt. Deze film is van 10 tot en met 17 november elke dag om 19.00 uur bij omroep PIM te zien.

Buurtvereniging Overleek e.o. is vlak na de oorlog opgericht door een aantal boeren in Overleek. En omstreken. De 100 tot 120 leden van de buurtvereniging zijn bewoners uit Overleek, maar ook uit de Monnickenmeer, Oudelandsdijkje en Kloosterdijk. Gedurende het jaar worden er vooral leuke dingen georganiseerd door de Buurtvereniging. Zo wordt er bijvoorbeeld een Sportdag, een Nieuwjaarsreceptie, verschillende avonden, en natuurlijk organiseert het kindercomite de jaarlijkse Sint Maarten viering. Want dat gaat in Overleek nou net even anders, want daar gaan alle kinderen achterop een boerenkar en dan gezamenlijk alle buren langs.

Ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van de buurtvereniging is oud-Overleker Nico Oussoren gevraagd om een dvd te maken. Een dvd die mede tot stand is gekomen dankzij een financiƫle bijdrage van de Coƶperatie Windenergie Waterland (CWW). In de film "Overleek in Beeld" worden niet alleen de jaarlijkse gebeurtenissen in Overleek belicht, maar wordt er ook middels interviews een beeld geschetst van het leven en de geschiedenis in Overleek.

PIM zendt de film "Overleek in Beeld" van 10 t/m 17 november elke dag om 19.00 uur uit. Alleen de uitzending op zondag komt te vervallen vanwege de herhaling van de raadsvergadering.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services