Het kloppend hart van Waterland
Live

Fietsmarathon in Fietsschuur levert 1700 euro op voor Huis aan het Water

Gepubliceerd: Maandag 12 januari 2015 09:30

Fietsmarathon in Fietsschuur levert 1700 euro op voor Huis aan het Water

De door de Fietsschuur in Edam georganiseerde fietsmarathon voor Huis aan het Water heeft zo'n 1700 euro opgeleverd voor Huis aan het Water in Katwoude.

Op 30 zogenaamde Tacx Boosters, een apparaat waar deelnemers hun meegebrachte fiets in konden zetten, kon er zes uur lang gefietst worden tegen kanker. Per uur betaalden de deelnemers minimaal 15 euro, maar sommige deelnemers lieten zich sponsoren en konden op die manier per uur soms wel 100 euro inbrengen voor het goede doel.

Martin Boomkens van de Fietsschuur: "Mijn schoonvader heeft afgelopen zomer al met een hele ploeg gefietst voor Huis aan het Water op de Mont Ventoux, en hij heeft mij erg geinspireerd om ook mijn steentje bij te dragen aan dit prachtige doel." Van tevoren hadden zo'n 70 mensen zich al ingeschreven voor de Fietsmarathon. Met behulp van goede coaches, lekkere muziek, en mooie (fiets-)films, sportdrank en nog veel meer waren alle condities ideaal om een aantal uren heerlijk te kunnen fietsen. Ook oud-wereldkampioen Danny Nelissen was een van de coaches, en veel van de fanatieke fietsers wilden dit natuurlijk niet missen.

Ook voor de mensen die niet gingen fietsen was er genoeg vertier in de vorm van informatiestands, muziek, horeca, en ook ontbraken de versgebakken oliebollen en glűhwein niet!

Uiteindelijk werd er zo'n 1700 euro opgehaald met de Fietsmarathon waar de aanwezige mensen van Huis aan het Water natuurlijk heel erg blij mee waren...

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services