Het kloppend hart van Waterland
Live

Fiets 'm Erin komt terug

Gepubliceerd: Dinsdag 05 mei 2015 12:12

Enkele maanden geleden werd het al aangekondigd: Fiets 'm Erin komt terug. In 2012 werd het evenement georganiseerd in het kader van het vierhonderdjarig bestaan van de Beemster polder. Na de recente aankondiging heeft de organisatie vele positieve reacties ontvangen van oud-deelnemers en toeschouwers die in 2012 een prachtige dag hebben beleeft op een zonovergoten zondagmiddag.

Sjaak Velzeboer, bij de organisatie belast met de inschrijvingen,  laat weten dat oud-deelnemers weer graag mee willen doen. “Deelnemers reageren heel positief omdat het in 2012 een prachtig evenement was, ze doen graag weer mee”. Inmiddels heeft de organisatie meer dan 40 deelnemers vanuit Purmerend, Beemster en omliggende dorpen ontvangen en zijn de voorbereidingen in volle gang.

Veel deelnemers zullen proberen om de snelste tijd te realiseren maar er zijn ook veel deelnemers op tandems en die zullen uiteraard zorgen voor een waar spektakel bij het evenement nabij de Beemsterbrug. Diverse deelnemers zijn nog volop aan het bouwen en de organisatie verwacht een aantal voertuigen waarbij er minimaal vier personen op het voertuig zullen plaatsnemen.

Volgens Peter Heerschop, medeorganisator van het evenement,  zal het voor deze deelnemers niet eenvoudig zijn om de overkant te halen. “ De balk is maar 30 cm breed en de baan is t.o.v. 2012 nog iets langer geworden. Voor de toeschouwers gaat dit een mooi schouwspel worden”.

Fiets ‘m erin zal plaatsvinden op zondag 7 juni en wederom is de Zuiddijk bij de Beemsterbrug de locatie voor dit evenement. Fiets ’m erin wordt mogelijk gemaakt door de gemeentes Beemster en Purmerend en heeft als thema “Samen kom je verder”.  Voor de deelnemer die dit thema het origineelst vorm weet te geven is een prijs beschikbaar. Daarnaast zijn er prijzen voor de drie snelste deelnemers en er is natuurlijk een pechprijs. Een onafhankelijke jury zal de deelnemers beoordelen. De organisatie is in handen van de Stichting Beemster Gemeenschap en Stichting Purmerend Marktstad.

Opgeven is nog steeds mogelijk door te mailen naar: beemsterbrugwaterspektakel@gmail.com. Vermeld hierbij je naam, adres, leeftijd en telefoonnummer.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services