Het kloppend hart van Waterland
Live

Felix Tjeertes wint Nationale Voorleeswedstrijd regio Waterland

Gepubliceerd: Zaterdag 16 februari 2019 21:13

Felix Tjeertes wint Nationale Voorleeswedstrijd regio Waterland

Foto: Omroep PIM

In de Karmac bibliotheek in Monnickendam waren woensdag 13 februari vier voorlees-schoolkampioenen aanwezig om, in het kader van de Nationale Voorleeswedstrijd regio Waterland, te laten zien hoe goed zij kunnen voorlezen.

De Nationale Voorleeswedstrijd is de spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Na vele voorrondes kiest een vakjury jaarlijks De Nationale Voorleeskampioen van Nederland, die tevens Kinderdirecteur wordt van het Kinderboekenmuseum. De Nationale Voorleeswedstrijd is een campagne van Stichting Lezen.

De winnaar van de Nationale Voorleeswedstrijd voor de regio Waterland mag door naar de provinciale ronde. Alle provinciale winnaars strijden ten slotte in de zinderende landelijk finale, die jaarlijks eind mei plaatsvindt, om de titel De Nationale Voorleeskampioen.


De vier deelnemers aan de Nationale Voorleeswedstrijd voor de regio Waterland waren Fia Boom van De Blauwe Ster (Monnickendam), Lisa Cornelisse van De Gouwzeeschool (Monnickendam), Felix Tjeertes van de Van Randwijkschool (Ilpendam) en Christie Stanley-Smith van De Havenrakkers (Broek in Waterland). De jury, die bestond uit Ilse Raasing van Stichting Kindervang Waterland, wethouder Ton van Nieuwkerk en Pia Groenewoud van de VoorleesExpress, hadden een moeilijke opgave om de uiteindelijke winnaar te kiezen.
 
Uiteindelijk werd Felix Tjeertes gekozen tot winnaar. Felix las een fragment voor uit het boek Zeven dagen Zaterdag, hoofdfiguur is de wat burgerlijke meneer Honnebier. Nooit maakt hij iets bijzonders mee, totdat hij de Zater ontmoet. Een vreemde figuur, met de neus van een varken, vuurrode stekelige haren en blauwe sproeten. Felix las dit op een leuke vlotte manier waardoor je meegenomen werd in het verhaal en nieuwsgierig wordt naar wat nog gaat komen.
feli

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services