Het kloppend hart van Waterland
Live

Feestelijke 'Eerste stap' nieuwbouw De Verwondering

Gepubliceerd: Vrijdag 21 april 2023 21:30

Feestelijke 'Eerste stap' nieuwbouw De Verwondering

Foto: Omroep PIM

Burgemeester Marian van der Weele heeft samen met Angie, een leerling van De Verwondering, de feestelijke eerste stap gezet op de betonvloer van het in aanbouw zijnde nieuwe schoolgebouw van De Verwondering. Alle kinderen, ouders, omwonenden en belangstellenden waren uitgenodigd om bij dit heuglijke feit aanwezig te zijn.

Basisschool De Verwondering is sinds een aantal jaren onderdeel van Esprit Scholen. Percy Henry, bestuurder van Esprit Scholen, bedankte in zijn speech de gemeente Waterland voor de constructieve samenwerking bij de totstandkoming van de nieuwbouw. "De samenwerking heeft geleid tot een heel mooi innovatief gebouw dat heel erg goed past bij De Verwondering. Het is een gebouw dat niet volgens de BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouwd)-norm gebouwd wordt, want het gebouw wordt helemaal energieneutraal." 

Burgemeester Van der Weele zette daarop samen met Angie de eerste stap in de nieuwe school. Daarna was het tijd voor de openingsdans die werd gevolgd door een toast op het nieuwe schoolgebouw van De Verwondering. En terwijl de ouders met een glas champagne klonken op deze mooie nieuwe mijlpaal voor De Verwondering stonden de kinderen in de rij voor een heerlijk ijsje. 

Tijl Rood, directeur van De Verwondering, ziet er naar uit om het nieuwe gebouw te gaan betrekken. "Het is een prachtig en rustig gebouw met veel grenen en zalmroze kleuren, met lokalen die of geschikt zijn om les te geven of om zelfstandig door te werken, dus we hebben daarin ook rekening kunnen houden met ons wat eigenwijzere onderwijsconcept, waar kinderen heel goed tot hun recht komen. Er is een atelier, er is een stilteplein, er is een speelzaal, dus we hebben eigenlijk alle functies die we nodig hebben in ons onderwijs keurig kunnen plannen." 

Het nieuwe schoolgebouw wordt een houten gebouw, dat voor warmte en koeling gebruik maakt van een geothermische warmtepomp. Deze laatste voorziening is mogelijk gemaakt door een subsidie van Stichting Duurzaam Waterland. Architect Eric van Wel van BRTA in Alkmaar tekende het ontwerp van het gebouw, dat neergezet wordt door Aannemersbedrijf J. M. Putter. Doordat het gebouw van hout is, kan het in korte tijd verrijzen. De oplevering is voorzien in oktober van dit jaar.

Foto's: Ria Houweling

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services