Het kloppend hart van Waterland
Live

Extra jaar voor Martijn Kaars bij FC Volendam

Gepubliceerd: Vrijdag 10 juli 2020 19:48

Extra jaar voor Martijn Kaars bij FC Volendam

Foto: Fred Rotgans

Topscorer Martijn Kaars (21) draagt een jaar langer het oranje tenue van FC Volendam. De aanvaller uit Monnickendam en Het Nieuwe Oranje zijn een nieuw contract overeengekomen dat loopt tot de zomer van 2022. Hierin is een optie opgenomen voor nog een extra jaar.

Kaars dwong dit seizoen een basisplaats af in het team van trainer Wim Jonk. Het product uit de eigen jeugd, die na een uitstapje bij Ajax in 2018 terugkeerde, kroonde zich met elf treffers tot topscorer van FC Volendam. Hij deelt die titel met Francesco Antonucci. De multifunctionele aanvaller kwam in totaal 44 keer uit voor Het Nieuwe Oranje en scoorde hierin dertien treffers.

‘Ik ben nog lang niet uitgeleerd’
“Ik ben enorm blij dat FC Volendam het vertrouwen in mij uitspreekt door mijn contract te verlengen”, stelt Kaars. “Volendam is op dit moment de ideale plek om mij te ontwikkelen, ik ben nog lang niet uitgeleerd. Het is enorm zonde dat het afgelopen seizoen niet kon worden afgemaakt. We hadden natuurlijk al een periodetitel op zak en zaten daarnaast ook nog in de race voor directe promotie. Desalniettemin denk ik dat, in de wedstrijden die wel gespeeld zijn, ik mijn kwaliteiten heb kunnen laten zien. Ik ben enorm gemotiveerd om de prestaties van afgelopen seizoen te overtreffen. Het is nu aan mij, in samenwerking met de technische staf, om mij zo goed mogelijk te ontwikkelen en belangrijk te zijn voor het team komend seizoen.”

‘Martijn heeft 'neusje voor de goal'’
Technisch directeur Jasper van Leeuwen is blij met de langere verbintenis van de goalgetter. “Martijn heeft het afgelopen jaar aangetoond een belangrijke kracht te zijn voor het team, op meerdere posities. Het aloude voetbalcliché van het ‘neusje voor de goal’ is zeker op hem van toepassing. En veel van zijn doelpunten zijn beslissend, dat is geen toeval. Martijn is een snelle en slimme speler die ziet waar de ruimte ligt en eenmaal voor het doel is hij erg vast in de afronding. Ook in het meevoetballen heeft hij goede stappen gezet, en het is mooi dat we dit proces nu langer met elkaar kunnen voortzetten.” Naast zijn rol als selectiespeler gaat Kaars ook aan de slag als individueel trainer in de jeugdopleiding, een stap die Van Leeuwen toejuicht: “Dat tekent Martijn, hij wil zichzelf ook richting het trainerschap doorontwikkelen en zijn kennis en ervaring delen met de jongere generaties. Voor ons als club zijn dat natuurlijk prachtige bruggen tussen het heden en de toekomst.”

Tekst: FC Volendam / Beeld: FC Volendam & Fred Rotgans

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services