Het kloppend hart van Waterland
Live

Expositie van Simone Opdam in Catharinakerk geopend

Gepubliceerd: Zondag 14 april 2019 10:21

Expositie van Simone Opdam in Catharinakerk geopend

Foto: Simoneo Fotografie

Iedere jaar, van mei tot september organiseert Cultuur in de Kerk - CatharinaStichting Zuiderwoude in samenwerking met de kerk een aantal zomertentoonstellingen met werk van verschillende kunstenaars op rij. Dit jaar opent Simone Opdam het seizoen, waarna exposities volgen van werk van Mineke Wiggers, Mascha Brezenskaia, Wendy Verbeek, Barton van Flymen en Carolien Broersen.

Expositie Simone Opdam
De expositie ‘Terug naar het veen in Waterland’ is een combinatie van landschapsfoto’s, macro’s en andere natuurfoto’s gemaakt in Waterland. In dit gebied staat de natuur flink onder druk. Die mooie natuur en de weidse uitzichten mogen niet verloren gaan. Met haar beelden wil Simone een bescheiden bijdrage leveren aan het besef dat we zuinig moeten zijn op ons prachtige Waterland.

Simone Opdam
Simone Opdam (1967) is natuurliefhebber en enthousiast natuurfotograaf. Haar beelden kenmerken zich door sfeer en zachtheid. Simone fotografeert graag in haar geliefde Waterland, bij voorkeur rond zonsopkomst, en maakt daarbij bewust geen keuze tussen de landschaps- en de macrofotografie. Ze vertelt met haar foto’s graag een verhaal en werkt daarom meestal in series. Landschapsfoto’s, macro's en ander materiaal vullen elkaar perfect aan, de afwisseling helpt om een verhaal kracht bij te zetten.

Natuur en natuurfotografie zijn Simones passie. Al op jonge leeftijd was ze altijd in de natuur te vinden. Haar eerste stappen in de fotografie zette zij toen ze een jaar of 10 was. Met de (analoge) camera van haar tante maakte ze foto’s van bloemen en dieren. Reisfotografie volgde. Maar alles viel op zijn plaats toen zij in 2008 haar eerste spiegelreflexcamera aanschafte. Vanaf dat moment houdt ze zich intensief bezig met natuurfotografie. Na een carrière als jurist en een periode als fulltime moeder raakte zij betrokken bij verschillende non-profit organisaties, waaronder enkele op het gebied van natuurbescherming. Sinds 2017 heeft ze een eigen fotografiebedrijfje (www.natuurfototrips.nl). Ze organiseert en begeleidt daarvoor fotoreizen en geeft met veel enthousiasme workshops natuurfotografie. Simone woont met haar man en twee kinderen in Purmerend.

https://www.simoneo.com

 

Kerk open: weekenden van 13 april t/m 12 mei 2019 tussen 12.00-16.00 Simone is dan, behalve in het laatste weekend van april, zelf ook aanwezig. Meer informatie: www.catharinastichtingzuiderwoude.nl

 

Bron: Catharina Stichting Zuiderwoude

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services