Het kloppend hart van Waterland
Live

Expositie van Mineke van Gelder in Catharinakerk

Gepubliceerd: Zondag 05 mei 2019 14:16

Expositie van Mineke van Gelder in Catharinakerk

Foto: Mineke van Gelder

Ieder jaar, van mei tot september, organiseert Cultuur in de Kerk - CatharinaStichting Zuiderwoude in samenwerking met de kerk een aantal zomertentoonstellingen met werk van verschillende kunstenaars op rij. Vanaf 18 mei exposeert Mineke van Gelder met Landschappen en stillevens.

Kinderen leren kijken, was haar voornaamste doel bij het tekenonderwijs dat ze 15 jaar heeft gegeven op een middelbare school. Vaak ging ze met de klas naar buiten om te tekenen. Ook voor haarzelf zijn de dingen om haar heen een voortdurende inspiratiebron bij het schilderen. Of het nu een waslijn is met wapperende was, een Zeeuwse vloedlijn of landschappen tijdens de vele vakanties.


Kerk Zuiderwoude open: de weekenden van 18/19 mei en 25/26 mei tussen 12.00-16.00.

Mineke van Gelder
Alles daagt haar uit om te schilderen. “Als je goed kijkt zie je zoveel meer” is haar motto. Tijdens fiets- of wandeltochten en vele reizen maakt ze kleine schetsen waar ze thuis mee aan de slag gaat. het gaat er bij haar niet om alles zo natuurgetrouw mogelijk weer te geven. Ze geeft liever een eigen interpretatie aan wat ze vastlegt. Dat maakt het schilderen voor haar spannend. “Wat je ziet is waar… toch?” Naast het lesgeven studeerde ze pedagogiek aan de UvA. De veranderende waardering van het tekenonderwijs was het onderwerp van haar doctoraalscriptie, met de veelzeggende titel: “Naar de natuur terug”.

Zeefdruk vindt ze een mooie techniek. Ze probeert dan vooral met minimale middelen een indruk vast te leggen. Mineke schildert in acryl en olieverf, op papier en doek.

 

Bron: CatharinaStichting Zuiderwoude

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services