Het kloppend hart van Waterland
Live

Expositie Suzanne Compaan in Toren Grote Kerk tijdens Summer of arts

Gepubliceerd: Vrijdag 12 augustus 2022 11:49

Expositie Suzanne Compaan in Toren Grote Kerk tijdens Summer of arts

Foto: Summer of Arts

Suzanne Compaan organiseert van 15 tot 21 augustus de expositie "Het Onbruikbare Servies" in de toren van Monnickendam als onderdeel van de kunstmanifestatie Summer of Arts, Kunst in de Toren.

Het "Onbruikbare Servies" dat Suzanne Compaan in de toren zal laten zien is ze gaan maken in lockdown. Een tijd waarin we geen bezoek konden ontvangen, laat staan het mooiste servies gebruiken voor fijne etentjes. Dan mocht dit ook een onbruikbaar servies worden. Het hoefde niet te kloppen, niet mooi te zijn, niet bruikbaar.

Sommige delen zijn enigszins te herkennen, zoals een vork of een beker. De borden zijn plat met gaten, de messen zijn geschreven letters. Veel is al doende ontstaan: gehaktballenbakjes, vruchtendragers, kievietseierdopjes en melkbekers (die meer van een witte borst hebben). En Suzanne Compaan bedacht nieuwe elementen die je niet bij een traditioneel servies vindt.

Anderhalf jaar heeft ze eraan gewerkt en het is nu af. Het bestaat uit een paar honderd delen. Elke keer als ze de tafel dekt, is het anders. Het servies ontregelt. Niets voldoet aan de regels van een gedekte tafel en toch is het herkenbaar.

De openingstijden zijn dagelijks van 11.00 - 16.00 en op zondag van 13.00-16.00.

Bron: Ankie Blommesteijn, organisatie Summer of Arts

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services