Het kloppend hart van Waterland
Live

Expositie Nanna Lahn in Toren Grote Kerk tijdens Summer of arts

Gepubliceerd: Maandag 11 juli 2022 12:34

Expositie Nanna Lahn in Toren Grote Kerk tijdens Summer of arts

Foto: Nanna Lahn

Nanna Lahn exposeert van 11 tot 17 juli in de toren van Monnickendam als onderdeel van Summer of Arts, Kunst in de Toren.

Nanna Lahn heeft de afgelopen twee jaar gewerkt aan het halen van een master in Artistic Research bij de Universiteit van Amsterdam. Haar onderzoek gaat over het fenomeen "Human Bycatch", of te wel menselijke bijvangst.

"Human Bycatch" is een term die wordt gebruikt voor mensen die per ongeluk worden vastgelegd op fotoapparatuur die eigenlijk bedoeld is om toezicht te houden op wilde dieren. Meestal zijn deze mensen zich niet bewust van de camera's en zijn zij bezig met activiteiten waar zij liever geen publiek bij zouden willen hebben, bijvoorbeeld stroperij, drugsgebruik of seks. Deze beelden zijn een aanleiding voor Nanna om te onderzoeken hoe de mens zich tot zijn omgeving verhoudt. In een tijd van klimaat crisis moeten wij de invloed die de mens heeft op de aarde noodzakelijk veranderen. In de Human Bycatch is zowel kritiek als hoop voor de mensheid te vinden.

In week 28 zal Nanna de Toren inrichten als een visuele manifestatie van haar onderzoek met collages, tekeningen en schilderijen. De Toren is open op 11 tot 17 juli, van 12.00 tot 16.00 uur.

Bron: Summer of Arts

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services