Het kloppend hart van Waterland
Live

Expositie "God van de Regenboog" geopend in de Grote Kerk van Monnickendam

Gepubliceerd: Zaterdag 07 augustus 2021 12:11

Expositie

Foto: Peter Hoins

De Monnickendamse locoburgemeester Astrid van de Weijenberg heeft op donderdagavond 5 augustus de expositie "God van de Regenboog" geopend. Voorafgaand aan de opening kwamen er verschillende sprekers aan bod, was er een dansvoorstelling, en werd er in gezamenlijkheid een lied gezongen.

Het christendom en de LHBTQ+ community zijn in de regel twee werelden die elkaar niet begrijpen. Toen de dominee van fotografe Yentl Slik de vraag kreeg of hij een kerk wist waar zij foto`s kon maken van personen uit de LHBTQ+ community antwoordde hij dat de kerken in Monnickendam hiervoor beschikbaar waren.

Dit was het begin van het ontstaan van deze expositie en zoals de heer Noordijk het verwoord: de kerk is voor iedereen toegankelijk. En zo hingen er vanavond in de kerk meerdere regenboogvlaggen en ook op de kerktoren wappert deze vlag.

Naast Yentl Slik exposeren nog 2 kunstenaars op de expositie. Walter Dijkshoorn is cartoonist en hij heeft op dit thema milde ironie verwerkt in zijn tekeningen. De derde is Ennio Drost, hij heeft voor deze expositie gedichten geschreven waarvan hij er bij deze opening een voorlas. 

De expositie is alle dagen te bezoeken van vrijdag 6 tot en met woensdag 18 augustus behalve op maandag.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services