Het kloppend hart van Waterland
Live

Expositie Barbara Pikavet in toren Grote Kerk

Gepubliceerd: Dinsdag 20 september 2022 16:49

Expositie Barbara Pikavet in toren Grote Kerk

Foto: Barbara Pikavet

Op 27 september opent de expositie DROGBEELDEN EN FABELTABLEAUS van Barbara Pikavet in de Toren van de Grote Kerk in Monnickendam.

Klei is het favoriete materiaal van Barbara Pikavet. Zij maakt keramische beelden van mensen en dieren, figuren die vol bezieling zijn. Zij is een opmerkzame observator. Het zijn de indrukken die zij in het leven van alledag opdoet, die zij vertaalt in haar werk.

In verschillende culturen bestaan scheppingsverhalen waarin de eerste mens uit klei wordt geschapen. Barbara verhoudt zich op dezelfde wijze tot haar materiaal:

‘Kleien is mijn manier om mijn eigen wereld te scheppen en te ontdekken. Bij elk werkstuk dat ik maak ontdek ik een nieuw stukje van die wereld. Met het maken van een serie beelden verleg ik steeds mijn grenzen en betreed ik dus ook steeds onbekende gebieden. Zo ben ik in de serie Drogbeesten keramiek gaan combineren met vilt, garen en hout.’

De serie DROGBEELDEN verwijst naar mensachtige figuren die zich op een heldhaftige wijze staande houden in een vervreemdende wereld.

De FABELTABLEAUS zijn haar vertalingen van decoratieve wandborden, gevelstenen, niet-religieuze beelden en versieringen die je vaak in oude kerken ziet.

27 sept - 2 okt, dagelijks van 11.00 - 17.00 (op zondag van 12.00 - 17.00)

Deze expositie is onderdeel van de kunstmanifestatie 'Summer of Arts' die tot eind oktober in de Toren wordt gehouden.

Bron: Summer of Arts

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services