Het kloppend hart van Waterland
Live

Expositie Barbara Pikavet en Caro Bensca in toren Grote Kerk

Gepubliceerd: Dinsdag 12 september 2023 13:52

Expositie Barbara Pikavet en Caro Bensca in toren Grote Kerk

Foto: Summer of Arts

Van dinsdag 26 september tot en met zondag 1 oktober is in de toren van de Grote Kerk in Monnickendam de expositie te zien van Barbara Pikavet en Caro Bensca. De expositie is dagelijks te bezoeken van 11.00-17.00 uur, op zondag van 12.00-17.00 uur. Toegang is gratis.

Klei is het favoriete materiaal van Barbara Pikavet. Zij maakt keramische beelden van mensen en dieren, figuren die vol bezieling zijn. Zij is een opmerkzame observator. Het zijn de indrukken die zij in het leven van alledag opdoet, die zij vertaalt in haar werk. In deze serie sierborden, geeft zij haar interpretatie van de traditionele wandborden.

Het is een ode aan de schepen die het serviesgoed uit China en Japan in de 17e eeuw naar ons toe brachten.

Door het thema van de slag op de Zuiderzee heeft Caro Bensca zich op haar eigen manier laten inspireren. Zij bedient zich voor het maken van haar kunstwerken op een intuïtieve manier van materialen, zelden nieuw van oorsprong, meestal gevonden, en uit haar familiare erfenis. Verhalende elementen en humor combineert ze met synthetische of natuurlijke materialen als een alchemist die op zoek is naar het elixer van het leven. Zo creëert ze haar eigen kleine universum.

Deze expositie maakt deel uit van de kunstmanifestatie Summer of Arts die van mei tot en met oktober wordt gehouden in de toren van de Grote Kerk in Monnickendam.

Bron: Summer of Arts

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services