Het kloppend hart van Waterland
Live

Expositie Ankie Blommesteijn en Stella Siu Lie Ang in toren Grote Kerk

Gepubliceerd: Dinsdag 04 juli 2023 17:42

Expositie Ankie Blommesteijn en Stella Siu Lie Ang in toren Grote Kerk

Foto: Ankie Blommesteijn

Van maandag 10 juli tot en met zondag 16 juli is in de toren van de Grote Kerk in Monnickendam de expositie te zien van Ankie Blommesteijn en Stella Siu Lie Ang. De expositie is dagelijks te bezoeken van 12.00-17.00 uur. Op zondag van 13.00-17.00 uur. Toegang is gratis.

In deze week waarin de slag op de Zuiderzee wordt herdacht, zal de expositie gericht zijn op zee en zeeschepen. Stella Siu Lie Ang is de dochter van een zeekapitein, Ankie Blommesteijn heeft als kind dicht bij zee gewoond. Beiden vinden zij het geweldig om voor deze gelegenheid tegen de achtergrond van de oude toren van de Grote Kerk werk te tonen rond wind, water, zee en schepen.

Ankie Blommesteijn werkt met olieverf en acryl. Zij schildert landschappen die herinneringen oproepen aan de waddeneilanden, duinen, zee, wind en water. Het is een spel van kleuren, tegenstellingen tussen licht en donker…

Meer informatie over haar werk is te vinden op https://ankieblommesteijn.exto.nl

Stella Siu Lie Ang heeft enige jaren in Londen gewoond en daar gewerkt met fotografie, film, muziek en advertising. Momenteel richt ze zich op filmen en internet. Ze maakt reclamespots met manga en anime en geeft workshops zandschilderen voor kinderen. Tijdens de expositie zal zij demonstraties geven met zandschilderen en daarbij met zand zeilschepen weergeven. Bezoekers van de expositie kunnen meedoen met korte workshops om zelf met zand schepen te schilderen. U bent van harte welkom om dit te komen proberen!

Deze expositie maakt deel uit van de kunstmanifestatie Summer of Arts die tot eind oktober wordt gehouden in de toren van de Grote Kerk in Monnickendam.

Bron: Summer of Arts

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services