Het kloppend hart van Waterland
Live

EXPO Dijk in Uitvoering weer open voor publiek

Gepubliceerd: Vrijdag 02 juli 2021 13:57

EXPO Dijk in Uitvoering weer open voor publiek

Vanaf donderdag 1 juli 2021 is de EXPO Dijk in Uitvoering over de versterking van de Markermeerdijken weer open voor bezoek. Vanwege corona was de EXPO sinds maart 2020 gesloten voor publiek. De EXPO is gevestigd in het projectkantoor van de Alliantie Markermeerdijken aan de Hoogedijk 1d in Katwoude.

De EXPO Dijk in Uitvoering
Wat komt er kijken bij een dijkversterking? Welke belangen spelen een rol? Hoe bouw je een dijk op slappe grond? Op deze en nog veel meer vragen geeft de EXPO Dijk in Uitvoering antwoord.

In de EXPO kun je een ballonvaart maken over de 33 kilometer te versterken dijken van Hoorn tot Amsterdam. Met een Virtual Reality-bril in de levensgrote luchtballon vaar je bijvoorbeeld over het stadstrand in Hoorn, de dijken van Zeevang of het Noordeinde van Volendam. Met één druk op de knop verandert het uitzicht van de huidige naar de toekomstige situatie met de versterkte dijken.

Corona-maatregelen
De Alliantie volgt bij de heropening de corona-maatregelen van de rijksoverheid en het RIVM nauwgezet en handelt in lijn van de regels voor musea. Hieronder hebben we de belangrijkste maatregelen op een rij gezet:

Openingstijden van de Expo
De EXPO is op afspraak te bezoeken van maandag t/m donderdag van 9.00-17.00 uur

U kunt via de mail of telefonisch uw bezoek reserveren.
Via mail: expo@markermeerdijken.nl of tel.nr 0299-224510

Bij binnenkomst registreren en desinfecteren.
Bij binnenkomst desinfecteert u uw handen en vervolgens registreert u zich d.m.v. het scannen van de QR-code. Bij deze registratie stellen wij een aantal vragen, zodat wij, mocht er sprake zijn van besmetting met het coronavirus, contact met u kunnen opnemen.

In de EXPO is éénrichtingsverkeer ingesteld
In de EXPO is een looproute in één richting aangegeven.Hygiëne bij het bedienen van de diverse apparaten
Onze bezoekers krijgen wegwerp handschoenen. Alleen met handschoenen aan kunt u de EXPO bezoeken. Bij het verlaten van de EXPO kunt de handschoenen weggooien in de prullenbak.

Er zijn maximaal 4 bezoekers gelijktijdig in de EXPO
Na aanmelding bij de receptie laten wij maximaal 4 bezoekers tegelijk in de EXPO binnen, tenzij uit één huishouden.

U en wij houden 1,5 meter onderlinge afstand van elkaar
In het projectkantoor en de Expo houden wij allemaal 1,5 onderlinge meter afstand van elkaar.

Verkoudheidsklachten?
Dan vragen wij u uw bezoek nog even uit te stellen en ontvangen wij u graag een andere keer.

Alliantie Markermeerdijken
De Alliantie Markermeerdijken is een samenwerking van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en de marktpartijen Boskalis en VolkerWessels. De Alliantie versterkt circa 33 kilometer Markermeerdijken van Hoorn tot Amsterdam. Op de website www.markermeerdijken.nl vindt u informatie over de voorbereidingen op de dijkversterking en waar de Alliantie op dit moment aan het werk is.

Bron: Alliantie Markermeerdijken

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services