Het kloppend hart van Waterland
Live

Excuses aan Marken van organisatie 'Slag op de Zuiderzee'

Gepubliceerd: Dinsdag 04 juli 2023 07:51

Excuses aan Marken van organisatie 'Slag op de Zuiderzee'

Foto: Pieter Pereboom

Het zal u vast niet zijn ontgaan dat er commotie is ontstaan over de verwijdering van het Wapen van Marken op de pilaren in de binnenstad van Monnickendam.

Organisatie Slag op de Zuiderzee: "Toen de Stichting Slag op de Zuiderzee klachten ontving over dit wapen zijn de schilden weggehaald. Een beslissing die genomen is met als motivatie dat de festiviteiten een feest voor iedereen moeten zijn en niemand zich gekwetst hoefde te voelen. Juist om diezelfde reden betreuren wij het dat we door deze actie de Markers hebben gekwetst. Dat is nooit onze bedoeling geweest. Hiervoor bieden wij onze oprechte excuses aan aan alle INWONERS VAN MARKEN. 


Met elkaar hebben we gekeken naar een oplossing. De wapens die in de binnenstad hangen vereisen context. Die hopen wij te geven door ieder schild te voorzien van een plaatsnaam, zodat duidelijk is waar het wapen voor staat. Ook het wapen van Marken wordt aangepast naar de originele Markerkleuren, voorzien van een onderschrift en wordt teruggeplaatst op de pilaren."

Bron: Organisatie Slag op de Zuiderzee

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services