Het kloppend hart van Waterland
Live

Energiecoaches in de gemeente Waterland

Zondag 18 februari 2024 14:02

Energiecoaches in de gemeente Waterland

Foto: Omroep PIM

De gemeente Waterland heeft sinds de kosten van energie zo zijn gestegen verschillende energieprojecten ontwikkeld. Deze worden door wethouder Astrid van de Weijenberg en een energiecoach toegelicht.

Voor mensen met een kleine portemonnee loopt er een witgoedactie. Het loont om een energiezuinig witgoed aan te schaffen en de gemeente kan hierin ondersteunen. Energierekeningen zijn de laatste tijd flink gestegen en ontwikkelingen op duurzaamheid volgen elkaar snel op. Wanneer inwoners van Waterland willen nagaan of er in hun woning energiebesparende aanpassingen mogelijk zijn, dan is de hulp van een energiecoach hiervoor beschikbaar. De organisatie WelzijnWonenPlus heeft namelijk energiecoaches in dienst. Wanneer u hen wilt inschakelen dragen zij er zorg voor dat een energiecoach een bezoek aan uw huisadres brengt en uw woning schouwt. Samen met u wordt er bekeken wat er mogelijk is om energie te kunnen besparen. 

Omroep PIM ging in gesprek met een van de energiecoaches. Hij legt uit wat hij allemaal kan betekenen en uitvoeren. Zo geeft hij de tip om korter te douchen en dit is in de meeste gevallen al een eyeopener. Hij kan u precies vertellen hoeveel geld u daarmee alleen al kunt besparen. 

Per woning is er een budget van 75 euro te besteden om bijvoorbeeld folie aan te schaffen. Deze folie wordt d.m.v magneetjes aan de achterkant van de verwarming geplakt. 

Wanneer u hulp nodig heeft om energiebesparende goederen te bestellen, bieden de consulenten van WelzijnWonenPlus hulp. Het bezuinigen op energieverbruik is kostenbesparend en het draagt bij aan duurzaamheid.



 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services