Het kloppend hart van Waterland
Live

Elke dag uitzendingen kerkdiensten tijdens Stille Week

Gepubliceerd: Dinsdag 30 maart 2021 10:39

Elke dag uitzendingen kerkdiensten tijdens Stille Week

Tijdens de Stille Week kunt u bij PIM vanaf woensdag 31 maart tot en met zaterdag 3 april kijken naar een aantal speciale kerkdiensten.

In de Stille Week wordt er in alle kerken in Waterland extra stilgestaan bij het lijden en sterven van Jezus. In veel kerken zijn er dagelijks vieringen tijdens deze week. Omroep PIM zal tijdens de stille week elke dag een (oecumenische) kerkdienst uitzenden. Het programma voor de Stille Week is als volgt:

Woensdag 31 maart: 

15.00 uur: Kerkdienst t.b.v. de inwoners van Swaensborch
19.00 uur: Zesde oecumenische Veertigdagenvesper vanuit de Doopsgezinde Vermaning

Donderdag 1 april, Witte Donderdag:
19.00 uur: Avondmaalviering vanuit de Grote Kerk

Vrijdag 2 april, Goede Vrijdag
14.30 uur: Kruisstaties vanuit de R.K. Kerk in Monnickendam
19.00 uur: Kruisstaties vanuit de R.K. Kerk in Monnickendam
 

Zaterdag 3 april, Stille Zaterdag

22.00 uur: Oecumenische Paaswake vanuit de Broeker Kerk

 

Zondag 4 april, Pasen

10.00 uur: Paasviering vanuit de Opstandingskerk

Ook in de andere kernen worden er speciale vieringen/uitzendingen verzorgt tijdens de Stille Week.

Hervormde Gemeente Ilpendam en Watergang
Ook de Hervormde gemeenten Ilpendam en Watergang verzorgen een aantal uitzendingen. De aanvang van de uitzendingen zal zijn om 19.00 uur. Op Witte Donderdag en Goede Vrijdag wordt er een viering uitgezonden. Op Stille Zaterdag is er op dat tijdstip een korte meditatie en muziek. Paasmorgen is er een kerkdienst om 10.00 uur. Ook voor de kinderen valt er e.e.a. te zien en te beluisteren. Voor actuele informatie kunt u kijken op www.kerkiw.nl

Protestantse Gemeente Marken
Als we één ding het achterliggende jaar geleerd hebben dan is het dat het leven niet altijd feest is. De pandemie waarin we verkeren duurt veel langer dan we hadden verwacht. Iedereen voelt hoe zwaar dat op onze schouders drukt. Waar vind je dan woorden van hoop? Wij geloven dat je die op het spoor kunt komen in het eeuwenoude verhaal over Jezus Christus laatste levensdagen. Juist daarin laat God zien hoe het welzijn van de wereld en alle mensen hem aan het hart gaat. Hij zorgt daardoor voor een nieuw bestaan dat ongevoelig is geworden voor alles wat vandaag aan het leven zijn vreugde beneemt.

Wie verlegen zit om een woord van troost en bemoediging is van harte welkom bij de vespers in de Stille Week die aanstaande zondag 28 maart begint. We doen het dit jaar wat anders dan voorgaande jaren. We concentreren ons op de zogenaamde drie dagen van Pasen. Tijdens die dagen houden we om 19.30 uur een vesper. Uiteraard in onze idyllische Grote Kerk die staat op de werf waar vroeger de monniken zongen en baden. Op die plek hebben we in de geschiedenis wat grond onder onze voeten. Wees welkom!

Het programma ziet er hierdoor er als volgt uit:
Witte Donderdag 1 april 2021 : Psalm 25 en Markus 14,12-31;
Goede Vrijdag 2 april 2021 : Psalm 22,1-22; 31-32 en Markus 15,1-39;
Stille Zaterdag 3 april 2021 : Psalm 16 en Markus 15,40-47;

 

De diensten van de Protestantse Gemeente Marken kunt u volgen via https://kerkdienstgemist.nl/stations/528-Protestantse-Gemeente-Marken/events/live

Bron: Protestantse Gemeenten Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services