Het kloppend hart van Waterland
Live

Eilandraad organiseert kennismakingsmiddag Nieuwe Markers in Het Trefpunt

Gepubliceerd: Zondag 31 maart 2024 13:04

Eilandraad organiseert kennismakingsmiddag Nieuwe Markers in Het Trefpunt

Foto: Pieter Pereboom

Nieuwe Markers werden zaterdag 30 maart van harte welkom geheten in de foyer van dorpshuis Het Trefpunt op Marken. De Stichting Eilandraad Marken (Eilandraad) had daar voor de tweede keer een soort welkomstparty georganiseerd, onder het genot van een hapje & drankje, met als traditioneel cadeau een Marker welkomsttasje.

Mensen die op Marken nieuw zijn komen wonen, ‘Nieuwe Markers’ genaamd, zijn in het beginsel onbekend met allerlei zaken die op Marken plaatsvinden. Om die reden krijgen Nieuwe Markers sinds enige tijd een welkomsttasje van de Eilandraad. In dit tasje bevindt zich allerlei informatie over verenigingen & stichtingen, bedrijven, etc. op het voormalig eiland. Het tasje is bijna een soort ‘goodiebag’ geworden, door de vele attenties van de Marker ondernemers.

Ook waren diverse Marker organisaties uitgenodigd, omdat de Eilandraad immers naast activeren en adviseren ook wil verbinden. De verenigingen, stichtingen, kerk en school waren goed vertegenwoordigd, en lieten de nieuwe inwoners (veelal interactief) kennismaken waardoor men de gezichten achter de verenigingen zag en, niet geheel onbelangrijk, met mooi resultaat tot gevolg.

Voorzitter Cees van Altena van de Eilandraad opende de middag. Hij heette iedereen van harte welkom en was blij met de goede opkomst. Alvorens de Nieuwe Markers het welkomsttasje kregen uitgereikt, heeft Van Altena de maker van de tasjes, Else Brandt, bedankt. Ze was helaas niet aanwezig. Het eerste tasje werd uitgereikt door Van Altena aan Silvana Herrebout & Sjoerd Limberger. Silvana gaat het nieuwe Marker Moriaanshoofd logo uitwerken voor de Eilandraad. Voor de aanwezigen was een rondleiding in het 'Sociaal Cultureel Centrum' Het Trefpunt ook een mogelijkheid.

Na de woorden van Van Altena kon een ieder een drankje tot zich nemen en kennismaken met de aanwezige personen en organisaties en konden alle nieuwe Markers hun welkomsttasje ophalen bij de aanwezige Eilandraad bestuursleden.

Tekst en foto's: Pieter Pereboom / www.MarkerNieuws.com


Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services