Het kloppend hart van Waterland
Live

Eilandraad Marken kiest voor Morenhoofd in logo uit 1862

Gepubliceerd: Zaterdag 10 februari 2024 12:32

Eilandraad Marken kiest voor Morenhoofd in logo uit 1862

Foto: Pieter Pereboom

De Stichting Eilandraad Marken (Eilandraad) zal binnenkort in al haar uitingen het Morenhoofd logo uit 1862 gaan gebruiken. Het betreft een bestuursbesluit.

Eilandraad Marken: “U herinnert zich alle commotie deze zomer rondom ons wapen Het Morenhoofd. Nu de uitkomsten van het onderzoek van Jan Schild bekend zijn, kunnen we verder. We zijn blij, maar waren daar natuurlijk al van overtuigd, dat ons wapen niets te maken heeft met het slavernijverleden. Het huidige gebruikte wapen is gebaseerd op een afbeelding, die om onbekende (commerciële?) reden is getekend voor het plaatjesalbum van Koffie HAG in 1925”, aldus voorzitter Cees van Altena. 

Omdat er geen enkel serieus argument (uitsluitend de uitdrukking Morenhoofd) ten grondslag ligt aan deze uitvoering uit 1925 heeft de Eilandraad besloten om zo snel mogelijk over te stappen naar een uitvoering die tot aan de herindeling door de gemeente Marken is gebruikt. Een afbeelding van 1862. 

Van de afbeelding zal een kleurenuitvoering worden gemaakt en deze zal voortaan door de Eilandraad worden gebruikt op briefpapier, e-mails en andere uitingen in het openbaar. 

Verder zal de beslissing worden toegelicht op de Openbare Vergadering van de Eilandraad op van maandag 27 mei 2024, waarbij ook de eventuele keuze voor het aanschaffen van een Marker vlag, in een nieuwe uitvoering, volledig aan de inwoners zal worden overgelaten. 

"We zullen een nieuwe uitvoering van de Marker vlag met gemeentewapen van Marken presenteren met prijs en leverancier om mensen die hun huidige vlag willen vervangen daarvoor in de gelegenheid te stellen."

Tekst en foto: Pieter Pereboom (www.markernieuws.com)

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services