Het kloppend hart van Waterland
Live

Eerste uitgave ‘De Zwartwitten’ uitgereikt aan Jaap Schipper

Gepubliceerd: Zondag 27 augustus 2023 17:31

Eerste uitgave ‘De Zwartwitten’ uitgereikt aan Jaap Schipper

Foto: Pieter Pereboom

Het eerste exemplaar van ‘De Zwartwitten’ is uitgereikt aan Jaap Schipper in kantine ‘Nooitgedacht’ van Sportvereniging Marken door de makers van het boek Martin Boes en Jan Pieter Schouten. Het boek 'De Zwartwitten' gaat over de glorietijd (1983-1988) van Sportvereniging Marken. De periode waarin onder andere de kwartfinale van de KNVB Beker werd bereikt met de wedstrijd in het FC Volendam stadion tegen FC Den Haag.

Voorzitter van Sportvereniging Marken, Jan Peereboom, opende de middag, waarna hij al snel het woord gaf aan Martin Boes. Boes vertelde over het ontstaan van het boek en hoe het prachtige naslagwerk tot stand is gekomen. Ook kwam Jan Pieter Schouten aan het woord. Hij vertelde hoe hij bijna veertig jaar geleden de foto’s moest maken, maar ook hoe het verder ging met ontwikkelen van de vele fotorolletjes, want digitale fotografie was er natuurlijk nog niet. 

Er waren ook muzikale intermezzo’s. Het gelegenheidstrio, Jan Dirk van Altena, Dirk de Groot en Jan Pieter Schouten, brachten een aantal, soms, ludieke liedjes. Eén van de liedjes was een ode aan de succesvolle trainer destijds, Dick Alberts, met het lied ‘Een dijk van een trainer’. 

Na vier songs was het tijd voor de uitreiking van het eerste exemplaar van ‘De Zwartwitten’. Jaap Schipper kreeg dit exemplaar uitgereikt omdat hij het oudste actieve lid is van Sportvereniging Marken. Hij is lid sedert 1955. Boes merkte gekscherend op, dat trainer Tom Brouwers hem nog kan oproepen. Schipper volgt het eerste elftal op de voet bij alle wedstrijden. Bij de uitwedstrijden is hij (ook) de chauffeur van Aris Uithuisje sr., welke van (meestal) alle wedstrijden een verslag samenstelt. 

Vervolgens speelde het gelegenheidstrio nog vier liedjes, waarna iedereen, die het boek besteld én betaald had, een exemplaar in ontvangst kon nemen.

Tekst en foto's: Pieter Pereboom / www.MarkerNieuws.com

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services