Het kloppend hart van Waterland
Live

Eerste PostNL pakketautomaat in gemeente Waterland

Gepubliceerd: Donderdag 10 november 2022 11:36

Eerste PostNL pakketautomaat in gemeente Waterland

Foto: Gemeente Waterland

Deze week is het eerste pakketautomaat in gemeente Waterland geplaatst, op de Graaf Willemlaan in Monnickendam. Bij dit pakketautomaat kunnen pakketten 24 uur per dag worden afgeleverd en opgehaald.

Dit kan een bijdrage leveren aan de vermindering van het aantal ritten van bestelbussen in Monnickendam. Voor inwoners is het voordeel dat zij deze pakketten 24 uur per dag en zeven dag per week kunnen ophalen, zonder tussenkomst van medewerkers. Het is ook mogelijk om pakketten te versturen. Op termijn zullen er ook pakketautomaten in andere kernen van gemeente Waterland volgen.

Hoe werkt het?
Bij het online bestellen kan er vaak voor de optie 'ophalen op een PostNL-locatie' worden gekozen. De pakketbezorger levert de bestelling rechtstreeks af bij de automaat, die bestaat uit pakketkluisjes in verschillende formaten. De ontvanger van het pakket ontvangt een code waarmee het kluisje geopend kan worden. Omdat de pakket- en briefautomaten op straat geplaatst zijn, zijn deze 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar.

Naast het ontvangen van brieven en pakketten, kan de automaat ook gebruikt worden voor het versturen daarvan. Een verzending of retournering kan worden aangemeld op de website van PostNL, vervolgens moet een verzendlabel worden geprint en op het pakket worden geplakt. Als het verzendlabel wordt gescand, gaat direct een vak in de automaat open.

Bron: Gemeente Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services