Het kloppend hart van Waterland
Live

Eerste paal de grond in voor nieuwbouw bedrijfspand en woning Van der Lingen BV

Gepubliceerd: Zaterdag 16 december 2023 11:35

Eerste paal de grond in voor nieuwbouw bedrijfspand en woning Van der Lingen BV

Foto: Omroep PIM

De familie Van der Lingen heeft samen met wethouder Ton van Nieuwkerk het startsignaal gegeven voor de bouw van het eerste nieuwbouwpand binnen de herontwikkeling van voormalig bedrijventerrein het Galgeriet. De eerste heipaal werd geslagen door de moeder van Karin van der Lingen. Zij is zojuist 95 jaar geworden en op haar verjaardag kreeg ze een bouwhelm kado. Met deze bouwhelm op kroop ze in de cabine van de machine waarin zij de hendel overhaalde waarmee de eerste paal werd geslagen.

Het nieuwe bedrijfspand en de woning van de familie Van der Lingen worden gerealiseerd op het perceel naast de entree van de jachthaven. Dit terrein is bestemd voor het herplaatsen van ondernemers die al op de locatie Galgeriet gevestigd zijn en daarbinnen verhuizen. Van der Lingen verkoopt en repareert tuin- en parkmachines en binnen- en buitenboordmotoren, daarnaast doen zij ook kleine metaalconstructies.

Voordat de officiële openingshandeling werd verricht nam de wethouder Ton van Nieuwkerk eerst het woord. Hij vertelde dat er verschillende stormen over het project zijn gewaaid, maar dat er vandaag echt een start werd gemaakt met de nieuwbouw op het Galgeriet. En te beginnen met het bedrijfspand en woning voor de familie Van der Lingen. Wethouder Ton van Nieuwkerk: ‘Ik ben verheugd over deze mijlpaal. Familie Van der Lingen kan hiermee de onderneming voortzetten in hetzelfde gebied. Bovendien kan het project Galgeriet verder ontwikkeld worden tot een aantrekkelijk woon-, werk- en winkelgebied.’

Vervolgens nam Klaas van der Lingen het woord. Hij bedankte de partners die betrokken waren (en nog steeds zijn) bij het realiseren van het project. Want dat het heel wat voeten in hopelijk de droge aarde heeft gehad werd wel duidelijk. Het project ligt namelijk buitendijks. Wethouder Van Nieuwkerk meldde dat de voeten droog zouden blijven, want daar zijn alle benodigde maatregelen voor genomen.

Familie Van der Lingen: ‘Wij zijn heel erg enthousiast dat de bouw van ons nieuwe bedrijfspand van start is gegaan op deze prachtige locatie. Na afronding van de bouw kunnen we ook in de toekomst de inwoners van de Gemeente Waterland en daarbuiten blijven voorzien van onze service en producten op het gebied van Tuin-, Park- en Watersporttechniek.’

 

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services