Het kloppend hart van Waterland
Live

Eerste exemplaar boek Uitdam overhandigt aan voorzitter Unie van Waterschappen

Gepubliceerd: Zaterdag 04 februari 2023 16:28

Eerste exemplaar boek Uitdam overhandigt aan voorzitter Unie van Waterschappen

Foto: Fred Sanders

De in Wormer woonachtige Fred Sanders schreef een boek over de watersnood in Uitdam. In Dorpshuis 't Schooltje in Uitdam nam Rogier van der Sande, voorzitter van de Unie van Waterschappen, het eerste boek in ontvangst.

Fred Sanders (1956) opgegroeid in Den Helder en woonachtig in Wormer is betrokken bij Noord-Holland, als gemeenteraadslid in Wormerland, als commissiebestuurder bij Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en als kandidaat statenlid voor de provincie Noord-Holland. Als kustwaterbouwkundige, bedrijfskundige en gepromoveerd doctor in de duurzame stedenbouw heeft hij bijvoorbeeld belangstelling voor de vitaliteit van kleine gemeenschappen, en wat we daarvan kunnen leren om de klimaatverandering te trotseren. Zijn belangstelling en de verhalen die hij daardoor hoort hebben hem tot het schrijven van epische historische streekromans aangezet.

Fred Sanders: "In de UITDAM roman worden drie generaties Uitdammer vrouwen gevolgd, die worstelen met het trauma van watersnood en hoe het waterschap daarmee omgaat. Het leven in hun wereld van water in Noord-Holland doet ons beseffen wat klimaatverandering ons doet."

Meer informatie: www.bravenewbooks.nl/books/311809.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services