Het kloppend hart van Waterland
Live

Eerste editie festival Buiten de Dijken zonnig verlopen

Gepubliceerd: Dinsdag 04 juli 2023 20:03

Eerste editie festival Buiten de Dijken zonnig verlopen

Monnickendam heeft een nieuw festival, Buiten de Dijken. Op het Hemmeland kwamen op zaterdag 24 juni diverse mensen op dit nieuwe initiatief af.

Door een aantal mensen is dit kunstfestival georganiseerd. Voorzitter Frits Philips vertelde dat een aantal mensen bij elkaar waren gekomen om dit idee van een soort Oerol in Monnickendam te organiseren. Muziek, dans, verhalenvertellers, theater, maar ook een wandeling met Tim Knol en sessies waar je aan het denken werd gezet. Tim Knol gaf erna ook een optreden weg op een van de drie podia van het festival. 

Het mooie weer sloot mooi aan bij dit strandfestival waar mensen tussen de optredens door lekker aan het zwemmen waren. Aan duurzaamheid was ook gedacht. Met een muntje kon je een stevig plastic glas halen dat makkelijk gerecycled kan worden. Ook werd plastic apart ingezameld en stonden er voldoende prullenbakken.

Op het moment dat PIM er was, was het lastig inschatten hoeveel mensen er precies op af gekomen waren, maar voor een eerste keer was het zeker een succes, vertelde Frits die zelf in Zuiderwoude woont.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services