Het kloppend hart van Waterland
Live

Een wenskaars van SKW voor de Oekraïense inwoners op het sportveld

Gepubliceerd: Zaterdag 23 december 2023 21:47

Een wenskaars van SKW voor de Oekraïense inwoners op het sportveld

Foto: Omroep PIM

Dinsdag 12 december brachten de kinderen van de buitenschoolse opvang van Stichting Kinderopvang Waterland een bijzonder bezoek aan de Oekraïense bewoners in Monnickendam. Samen met directeur bestuurder Ilse Raasing en BSO-medewerker Leon gaven Sterre, Maud en Jaidy-Lee aan alle volwassenen een wenskaars en ook de kinderen kregen een cadeautje, geholpen door Kristina; één van de Oekraïense bewoners en werkzaam bij de SKW.

Het was erg fijn dat Kristina erbij was om te helpen met vertalen. Want ondanks dat er al veel van de Oekraïense mensen een redelijk woordje Nederlands spreken lukte het toch niet goed om de boodschap over te brengen. De SKW wilde met het schenken van de wenskaars en de cadeautjes de Oekraïense inwoners van Waterland een hart onder de riem steken. Ilse Raasing: ‘In deze tijd lijkt het ons verschrikkelijk lastig om niet met je familie en vrienden samen te zijn en samen Kerst te kunnen vieren’. ‘Je land in oorlog, je partner of andere familie daar, dat is toch  verschrikkelijk!’, aldus Ilse. Toen de bewoners nét gesetteld waren in deze tijdelijke woningen op het handbalveld in Monnickendam is de BSO ook al langsgeweest met allemaal Hollandse hapjes.

De SKW werd hartelijk ontvangen door de bewoners. Sommige bewoners waren ontroerd en anderen hadden zelfs gebak gebakken en vroegen iedereen binnen te komen. Ilse Raasing: ‘Als dat wat wij hebben gedaan maar een klein beetje goed kan doen dan is onze actie al een succes’. Met het schenken van de wenskaars draagt de SKW ook bij aan een goed doel. De Wenskaarsen worden namelijk gemaakt door mensen met een (verstandelijke) beperking. Op iedere kaars staat de naam van degene die hem gemaakt heeft. Ilse Raasing: ‘Laten we vooral een beetje aardig zijn voor elkaar en aan elkaar denken, dan wordt de wereld vast een stukje mooier’.

Tijdens de Top2000 kerkdienst, die 5 januari zal plaatsvinden in de Opstandingskerk in Monnickendam, zal Kristina  voorafgaand aan het lied ‘Heal the World’ dat gezongen zal worden door Ilse met gitaarbegeleiding van Michel van Bavel, een kort woordje doen over haar ervaring met de oorlog. Deze avond is voor iedereen toegankelijk.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services