Het kloppend hart van Waterland
Live

Een nieuw programma: Waterlandse Zaken

Gepubliceerd: Dinsdag 13 september 2016 22:53

Ondernemen, wonen en recreëren in Waterland. Het kwam aan bod aan tafel in Beuqz bij het nieuwe praatprogramma van Omroep PIM: Waterlandse Zaken. Wat bezielt een ondernemer, waar loopt hij of zij tegenaan. Hoe werkt het werken in een familiebedrijf en werkt de gemeente goed mee?

Op 11 september was de eerste uitzending van Waterlandse Zaken, het nieuwe programma van omroep PIM. Ondernemers Rob van Duuren van de Volendam-Marken Express en Janine Klein van Taal & Tekstbureau Spelvaut zaten aan tafel samen met modefotografe en eigenaresse van Colourfool Agency Lutske Veenstra en acteur Marc Klein Essink. Allen wonend in Waterland.

Janine heeft net een nieuw blad op de markt gebracht en wacht op de eerste druk van Waterland Werkt dat eens per kwartaal op de mat valt bij ondernemers in Waterland. Lutske maakt naast modereportages ook kunstfoto’s zoals de serie Liefde, Balans en Vertrouwen en werkt samen met o.a. de Stadskapper aan Trinity. Marc heeft zijn hart verpand aan kleine kernen en heeft in Broek in Waterland en Monnickendam gewoond en woont nu in Zuiderwoude. Live muziek werd weer top verzorgd door Vincent Koerse en Rick Lagrand van Vleppyie Auwers die het door hen zelf geschreven Waterlandse Volkslied ten gehore brachten, gevolgd door een speciaal voor deze dag geschreven nummer: Marken Express. Rob van Duuren haastte zich te zeggen dat hij er niet voor betaald had, maar het een prachtig lied vond.

Elke gast nam een voorwerp mee waar hij of zij iets speciaals mee heeft om het gesprek mee te beginnen. Zo weten we nu dat Janine koelkastmagneten verzameld, Rob vindt met zijn ijsmuts dat winkels als Deen wat flexibeler met hun assortiment moeten omgaan (pepernoten bij een hittegolf), Marc’s hamer heeft hij nog van zijn vader gekregen als symbool voor het creëren en inrichten van je eigen leven en Lutske nam haar eerste fotocamera’s mee. Zonder lenzen want met de opbrengst van de verkoop ervan kocht ze een nieuwe camera.

Met elke gast werd apart gesproken en het tweede deel van de uitzending was een tafelgesprek met onderwerpen als Zakendoen, Kunst en Cultuur en Lef & Vertrouwen.

Voor een ieder die de eerste uitzending van Waterlandse Zaken gemist heeft, zullen wij deze van woensdag tot en met zondag dagelijks om 19.00 uur herhalen. Op donderdag begint de uitzending om 18.30 uur vanwege onze uitzending van de raadsvergadering. Op zaterdag en zondag zijn er om 10.00 uur en 14.00 uur extra herhalingen. U kunt de uitzending bekijken op kanaal 44 (digitaal) en S12+ (analoog) van Ziggo of op kanaal 328 van KPN. U kunt de uitzending ook volgen via onze digitale stream op http://tv.omroep-pim.nl.

De volgende uitzending is op zondag 13 november om 11.15 uur, direct na KerkTV.
U kunt de uitzending ook live bijwonen. Kijk voor meer informatie op: www.WaterlandseZaken.nl

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services