Het kloppend hart van Waterland
Live

Een goed gesprek met Robbert Miedema

Gepubliceerd: Vrijdag 16 april 2021 13:39

Een goed gesprek met Robbert Miedema

Foto: Omroep PIM

Een Goed Gesprek is een nieuw programma van Omroep PIM waarin Rohald Terbijhe gewone mensen met een bijzonder verhaal ontmoet. Niet om wat ze doen, maar om wie ze zijn! In deze eerste aflevering heeft Rohald een goed gesprek met Robbert Miedema.

Als je bij veteranen aan alleen oude mannen met medailles denkt, heb je het mis! Ras-Monnickendammer Robbert Miedema is ook een veteraan. Als sergeant-majoor bij de verkenningen heeft hij in Uruzgan, Afghanistan gediend. Tegenwoordig is hij van vele Waterlanders hun personal trainer.

Rohald gaat met hem in gesprek over zijn werkzaamheden voor het Veteranen Search Team, vrijwilligers die zich inzetten bij het vinden van vermiste personen. Over hoe hij als scherpschutter diende in Afghanistan, over zijn training, zijn gevechtservaring en over het engeltje dat hij meermaals op zijn schouder had. Over kameraadschap en het waarom. Maar ook over het offer dat hij als militair brengt, voor zichzelf, zijn gezin, familie en zijn vrienden. Hoe PTSS een normale reactie is op een heel abnormale situatie. Hoe geluid van helikopters, geur van brandend hout en vuurwerk zijn hartslag nog steeds omhoog brengt. Een indringend en ook kwetsbaar gesprek met een zowel lichamelijke als geestelijke, sterke man.

Een Goed Gesprek met Robbert Miedema kunt u zaterdag 17 april om 20.00 uur zien bij Omroep PIM. Het zal de week daarna herhaald worden om 13.30 uur en 20.00 uur. Natuurlijk kunt u het ook bekijken op het YouTube- en Facebookkanaal van Omroep PIM.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services