Het kloppend hart van Waterland
Live

Een Goed Gesprek met Fred Omvlee

Gepubliceerd: Zondag 15 augustus 2021 12:09

Een Goed Gesprek met Fred Omvlee

Foto: Omroep PIM

Een Goed Gesprek is een nieuw programma van Omroep PIM waarin Rohald Terbijhe gewone mensen met een bijzonder verhaal ontmoet. Niet om wat ze doen, maar om wie ze zijn! In deze tweede aflevering heeft Rohald een goed gesprek met Fred Omvlee. De ontboezemingen van een geestelijk verzorger.

Fred Omvlee, Predikant, marinier en Elvis liefhebber, ooit predikant bij de protestantse gemeente in Monnickendam, ondertussen alweer vele jaren als marine predikant werkzaam bij de krijgsmacht. Ooit een verlegen jongen, ondertussen gesterkt door de muziek van Elvis een ondernemend en succesvol predikant.Dit gesprek gaat over zijn ervaringen en drijfveren voor het uitvoeren van zijn vak. Over zijn visie op het geloof, zijn rol als mens in de maatschappij en als officier binnen de Marine. Smeerolie voor de organisatie, zo ziet hij de rol van de geestelijk verzorgers binnen Defensie. Fred vertelt over zijn uitzendingen naar onder andere Afghanistan Ook hij heeft gevaar van dichtbij meegemaakt. Zijn contact met de lokale geestelijken door als religieus adviseur, goodwill te creëren. En zijn visie op het vak als Geestelijk Verzorger; want elk levensverhaal verdient om verteld te worden en wees dankbaar voor je zegeningen want geluk is niet ver weg.

Een Goed Gesprek met Fred Omvlee kunt u zondag 15 augustus om 20.00 uur zien bij Omroep PIM. Het zal de week daarna herhaald worden om 13.30 uur en 20.00 uur. Natuurlijk kunt u het ook bekijken op het YouTube- en Facebookkanaal van Omroep PIM.


 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services